jak vyrušit zvuk zvukem

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fordever

#16 Příspěvek od fordever »

Super, pro začátek bastlení mi to bude vyhovovat a snad se objeví i něco dalšího. Díky moc. Heslo prosím na mail fordever@seznam.cz Díky moc, Jirka
Návštěvník

#17 Příspěvek od Návštěvník »

Čo je to zvuk? Za pojem sme si to určili my. V samotnej podstate je to rozkmitanie média okolo - v bežnom prípade vzduchu. Má dnes niekto na to, aby zastavil tieto kmity? Toto široké spektrum na rôznych miestach s rôznou intenzitou?? Predstavujem si nekonečné množstvo "materských" a ale hlavne, hlavne, harmonických frekvencií, vytvorených odrazmi, skladaním.. Je niekto schopný vytvoriť každému(!) kmitu vo vhodmom čase(!) protikmit? V tak úzkom hrdle, ako je súbor, nahrávka a pod., kde sú mantinely vopred dané, to iste ide. Ako sa vyššie píše, aj s následkami..
Návštěvník

#18 Příspěvek od Návštěvník »

Možno snímač v uchu, čo najbližšie k bubienku, by vedel čo to zosnímať.. A prístroj vytvoriť presný protiobraz zosnímaného. A muselo by sa to zrejme púšťať do ucha nie bežným spôsobom.. Zátky od vína mi pripadajú reálnejšie, jednoduchšie, lacnejšie..
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kulikus »

Dává se to do protihlukových sluchátek. Ten elektronický systém dovoluje přimíchat akustická sdělení, která potlačena nejsou.

Viděl jsem prezentaci tohoto systému použitého ve vyvíjeném mobilu, kde to potlačovalo hluk okolí (snímaný předním mikrofonem) a ponechalo to jen hlas řečníka (z mikrofonu u úst).

Mluvilo se o aktivních protihlukových materiálech (japonci). Je to mnoho těchto systémů, každý v malém výseku plochy stěny. Idea je, že výsledná stěna 'neodrazí' zvuk.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“