Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora? (zamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
EKKAR

#556 Příspěvek od EKKAR »

Měly by vyhovět i náhradní náplně, akorát je potřeba používat prověřený značky - například dobrý jsou Crocodille. Ale jestli se tiskárna dlouho nepoužívala a zaschly trysky v tiskový hlavě, asi už ji bez výměny hlavy nikdo nerozhejbe, na to mají výhodu třeba "hápéčka", tam je tisková hlavička součástí kazety s barvou a mění se při každý výměně kazety. Kdysi jsem si taky koupil inkoustovku, podlehnul jsem mámení z dojmu "doma si vytisknu všecky fotky".

Jo, vytisknul jsem si - ale když jsem tisknul v kvalitě, kterou jsem požadoval, byla po vytisknutí fotkama celoplošně pokrytých 4 (slovem ČTYŘ!!!) listů formátu A4 zcela vyčerpaná žlutá barva z kombinovaný kazety. Tiskárna totiž nezesvětluje barvy jen ubráním intenzity tisku v ostatních barvách, ale "ředí" je právě tou žlutou. Když jsem si pak koupil nový kazety a spočítal cenu tisku i s "fotopapírem", došel jsem k ceně za fotku 9x13 někde na hranici 40 korun... A to se "vyplatí"...

Od tý doby si fotky nechávám dělat za 2 kačky v Happy Foto a doma tisknu na laserovce co potřebuju jen "černobíle" - v laseru toner nezaschne ani když ji nepoužiju rok v kuse, zatímco v inkoustovce jsou problémy už po tejdnu "odstavení" a svoji inkoustovku tak používám už jen výhradně jako skener...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hydrawerk

#557 Příspěvek od Hydrawerk »

Furt je tiskárna pěkné mechanické zařízení na rozebrání. Plno užitečných mechanických dílů a dva motorky. Kazeťáky a VCR se už shání blbě.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#558 Příspěvek od Habesan »

Kdyby někdo likvidoval pračku, byl bych si ochoten vzít některé vytěžené díly, hlavně tlumiče a ložiska.
I nějaký ten zelený papírek by se možná vyměnil...
//EDIT: Hlavně ta ložiska.
Naposledy upravil(a) Habesan dne 24 úno 2014, 12:22, celkem upraveno 1 x.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Hydrawerk

#559 Příspěvek od Hydrawerk »

Dnes jsem našel u popelnic tiskárnu se skenerem HP DeskJet F2180 bez napájecího zdroje. Je vyrobena roku 2007. Zprovoznění neplánuju. Nejspíš ji rozeberu a získám cca tři pěkné motorky.
Přílohy
hp04.jpg
(209.48 KiB) Staženo 69 x
hp03.jpg
(200.4 KiB) Staženo 62 x
hp02.jpg
(267.11 KiB) Staženo 65 x
hp01.jpg
(153.12 KiB) Staženo 66 x
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#560 Příspěvek od Habesan »

Ten napájecí konektor je něco z řady Molex Mini-fit. Jeho přesné označení neznám, nejpodobnější je Molex 39-01-4030.
Ze stejné typové řady je ten co se používá pro MB v ATX PC (Molex Mini-fit Jr. 5566-20A), viz: Wikipedia: Molex connector.
//EDIT: Připsán typ konektoru.
Naposledy upravil(a) Habesan dne 24 úno 2014, 12:15, celkem upraveno 2 x.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
konosuke

#561 Příspěvek od konosuke »

Z odložené u popelnic ledničky odmontoval bílou plastovou ručku - držadlo dveří co se ulomilo a na starou už není k sehnání. Rozteč upevňovacích šroubů je 180 mm a pěkně to pasuje. Jo...25 let po sametové kalamitě přehrabujem se v odpadcích. A bude hůř, říkal kámo v hospodě.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#562 Příspěvek od rnbw »

Pri kontajneroch som nasiel radio/CD+MP3/kazetak Philips AZ1316. Tesil som sa, ze sa tym pohram. Ale som sklamany - vsetko funguje :lol:
Bol tam aj napajaci kabel. Len dialkovy ovladac chyba.

Minule som priamo z kontajnera vybral cele PC - Celeron 2 GHz, 512 MB RAM, 80 GB HDD, grafika, sietovka, CD-RW/DVD mechanika. Bolo nutne to ocistit a vymenit elyty.
Hydrawerk

#563 Příspěvek od Hydrawerk »

Až na absensi USB je to pěkný kazeťák. http://download.p4c.philips.com/files/a ... _aenus.pdf
Sendyx

#564 Příspěvek od Sendyx »

konosuke píše:Z odložené u popelnic ledničky odmontoval bílou plastovou ručku -

Optimální recyklace odpadu je využití :) .

Taky jsem ze starého mražáku sejmul madlo a po vyčištění pískem na nádobí ho montnul na Electrolux místo ruplého originálu - dávat 450Kč za aušusový výlisek na ledničku, která stála 6300, to jsem se šprajcnul.
rnbw

#565 Příspěvek od rnbw »

Kazetak je mechanicky a s permanentnym magnetom, prepinac funkcii tiez mechanicky. Zvuk hrozny plastovy (presne taky, ako to vyzera). Ale niekomu to do kuchyne alebo kancelarie bude stacit.
radioelectrum

#566 Příspěvek od radioelectrum »

jednu takovou perličku ze sběrného dvora.
Před cca 10 lety jeden hodně tmavý spoluobčan dovezl do SD celou kárku měděných plechů, prý nejsou měděné a ve sběrně ho vyhodily a když je SD hned za rohem tak že esti je tam může odevzdat.
Ten z obsluhy je dal bokem, zavolal mi a já si naložil štos oboustranných kuprextitových desek. Rozměry byli různé, tak 25x 60 až 50x70cm.
konosuke

#567 Příspěvek od konosuke »

Tuner Sony a CDP Yamaha ale rovnou z popelnice, někdo vyhodil, no snad by zprovoznit šly nebo dárci orgánů (trafo, motor, display, flexo kabel...) jenomže kolem plno lidí bylo tak se styděl v tom hrabat...fotoaparát nemám funkční, ty vylomené kontaktní dvířka baterek nejdou opravit. Jo pokud někdo najde vrak Nikon coolpix L10 tak sem s ním, vyměním za rozebraný receiver Sherwood, barterem.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hydrawerk

#568 Příspěvek od Hydrawerk »

radioelectrum
Jo, známosti se hodí. SD mám cca 200m od bydliště, ale zatím nechodím se zřizencem na pivo.
radioelectrum

#569 Příspěvek od radioelectrum »

Ono někdy je lepší si ochočit někoho na sběrném dvoře třeba 10-15km daleko a než se pokoušet zlomit místního "blba". Sice je to dál ale pokud mne prozvoní jak něco má a po telefonické domluvě mi to nechá bokem tak ve výsledku ny tom jsme mnohem lépe. takovou mám alespoň skušenost z venkova.

pro ti co neznají kde zjistit odkaz: http://www.sberne-dvory.cz/

Přeji vem hodně nových ůlovků. První letošní den plný strých věcí na sběrrných dvorech se již blíží !
Hydrawerk

#570 Příspěvek od Hydrawerk »

Na venkově mají lidi k sobě blíže a pomáhají si...
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“