Leva statorova civka ma jedno vinuti, prava statorova civka ma vinuti vetsi s jednou odbockou. Motor je zapojeny tak, ze jeden privod napajeni jde primo pres levou statorovou civku na levy kartac a druhy privod jde bud pres diodu na konec prave statorove civky nebo naprimo na odbocku ve vinuti. Druhy konec prave statorove civky jde na pravy kartac. Viz schema
Nenasel jsem zadnou zjevnou zavadu. Motor jsem poskladal zpet a pripojil ke zdroji (stridavemu) pres 500W zarovku.
Nasledne jsem na kartacich rotoru nameril napeti 50 V, na kazde statorove civce zhruba 1V a obvodem tekl proud 2A. Coz mi prijde podivne, 2A by mely teci pri plnem napeti.
Osobne mi prijde jako zvlastni velmi male napeti na statorovych civkach. Ale zmerenim se leva i prava jevi parametry velmi podobne, ze by byly vadne obe dve mi prijde jako malo pravdepodobne.
Setkal jste se nekdo s necim takovym ?
Prosim bez komentaru v duchu, at to vyhodim. Majitel k tomu ma citovy vztah a chce to spravit stuj co stuj i presto, ze jsem ho upozornil, ze naklady se zcela jiste dostanou minimalne na uroven noveho srovnatelneho vyrobku. Soucasne bych rad i prisel na kloub veci. Dekuji.