Divné chování zařízení - problém se zdrojem??
Moderátor: Moderátoři
- synthspeak
Divné chování zařízení - problém se zdrojem??
Odkaz na zvukový záznam problému:
https://soundcloud.com/schwitz/junost-2 ... se/s-2QVtA
A kutilmile - nelituju tě
- synthspeak
Co se týká schémat, poznám značku kondenzátoru a tím to končí
Když mám do 1 promile, jsem schopnej připájet konektor, jinak je to samej studeňák
Nejčastějším problémem u tak složitějších věcí bývá upadená/špatně zapojená/zapomenutá Zem (=GND)
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- synthspeak
- synthspeak
- monterjirka
Jednoduchý stabilizátorek s jedním tranzistorem a Zenerkou.
Paralelně k Zenerce kondík, který se ale nechoval jako kondík, ale jako odpor řádově stovek kiloOhmů.
Výměna kondíku pomohla, ale zkoušel jsem si s tím hrát a i bez kondíku to po náhradě Zenerky "Tesláckou" bylo výrazně lepší.
Dodatečně zjištěno, že ani kondíky v napájení přístroje nebyly právě nejlepší...
Nejdřiv jsem typoval nějaký polovodič ve zdroji, ale ne. Problém byl v elektolyt. kondenzátorech. Kapacitu a ESR měly většinou v pořádku, ale téměř všechny měly svod. Musel jsem vyměnit všechny které byly v signálové cestě. Nejenom, že šum zmizel ale celkově se zvuk podstatně zlepšil.
http://www.rw6ase.narod.ru/000/rez2/rad ... 001st.html
Až teď jsem poslouchal ten záznam. Co ty silné lupance s každým tónem? To asi taky nebude normální. No, nejjednodušší způsob hledání závady ti už poradil Michal22, tak uvidíš na co přijdeš.
- synthspeak
- synthspeak
- synthspeak