Zdravím všechny přítomné, mám problém s věží AIWA Z-VM270 a sice při zapojení do sítě jen problikne dysplay s podsvicením tlačítek a protočí se motorek kazetové mechaniky a to vše,na nic nereaguje. Může někdo poradit?
2ranzistory se zdají být OK, kondenzátory vizuálně vypadají taky OK ale asi podle vizualizace to nepoznám že? Nafouklý není žádnej. Zkusím vyměnit ty kondy a pokud ani to nepomůže tak už jen snad diody,je tam pár zenerek....pokud by vás ještě neco napadlo písněte,díky za každý typ...
Tak záhada vyřešena,vadný SMD transistor ,nahrazeno obyč transistorem co jsem měl po ruce a vše funguje kromě koncového stupně osazený hybrydním IO STK405-120A ,je proražený a teče přes něj 41V,takže jak jsem připojil repro asi si domyslíte jak to dopadlo.Chtěl jsem nahradit tento hibrid koncovým zesilovačem stavebnice z EZK 2x70W všechno bybylo OK až na to napajecí napětí které potřebuji pro EZK 2x31V ale v té aiwě teče 2x41V takže bud vyměnim ve stavebnici koncové transistory což by vyšlo na 200,.Kč a zvedl by se výkon na 2x125W a nebo koupit nové STK za 400,Kč