Color C428, velmi hřeje R32
Moderátor: Moderátoři
S tými cievkami počkaj, kým sa vyjadria skúsenejší. Nie som si istý, či neohrozíš BU-čko.
Keď R32 vypeká, nehreje sa ešte niečo?
Napájanie RKS (napätie na C23) je v poriadku?
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
Napětí na C23 je ovšem cca 70V a to i když je výše uvedené odpojené, tak i když je to jak má být.
Pokud jsem dal místo R32 žárovku 60W napětí bylo těch 140 jak má být, nic nebzučelo. Opravdu už netuším...
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&start=15
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych měl přeci jeden dotázek. Nedá se něčím přidat na kontrastu? Jako třeba v C445. Oboje obrazovky se mi zdají poněkud tmavé a to mám kontrast na max. Jasově jsou akorád.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
No a k těm obrazovkám, řekl bych, že jsou ještě "fit" bílá je bílá bez nádechu, kontury i při max.kontrastu neutíkají, ostrost pěkná... Ale náběh bych řekl už je malinko delší... Těžko říci ale. Chovají se obě stejně. Pravdou je, že jsem musel lehce stahnout RP1 ug2 aby se po zapnutí neobjevovali zp.běhy. Nicméně tento děj jsem viděl u dost colorů, ale kontrastovaly o hodně lépe, tak nevím...
Michal22 píše:C428 byla snad tak trochu kopie Salory nebo Finluxu. S předešlými modely Tesla neměla skoro nic společné.
Osobně jsem ji asi nikdy neopravoval, netroufal jsem si. Ale kamarád ji měl spoustu let, už ji znal pomalu nazpaměť. Tak kdybys nepochodil, dej vědět, mohl bych mu zavolat.
Hehe, vtipný je to, že ačkoliv C428 vyráběná v letech 1989 - 1992 byla docela nadupaný stroj (kmitočtová syntéza, teletext, stereo repro, kompletně nová střeva...), tak pro běžného zákazníka byla skoro k nerozeznání od různých starších mizerných TV vyrobených kolem roku 1980. Hlavně usazení obrazovky zůstalo stejné.
- Přílohy
-
Tesla Color 416--.jpg- (293.01 KiB) Staženo 94 x
-
Tesla Color 428.jpg- (181.38 KiB) Staženo 90 x
U C428 si pamatuji obrazovky z Rožnova, ale pořád mám nějaký pocit, že i tam se dávaly zprvu nějaké cizí.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...