Zapojení pohonu brány H30 Roger

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
full

#31 Příspěvek od full »

Ahoj vsem...Potrebuji poradit,zakoupil jsem pohon roger technology H30 ,namontoval jen nemam schema zapojeni a zapojeni fotobunek do pohonu.....Dale,jak potom ten motor rozchodit a naprogramovat ciste jen otevrit,zavrit....Dikx moc za radu... :)
full

#32 Příspěvek od full »

Tak jsem vše zapojil a nic. Čidla mi reagují při přerušení paprsku.Motor stále nic. Maják mi pořád bliká....
Nevíte ,kde je chyba? :idea:
masar

#33 Příspěvek od masar »

Výstražná lampa bliká, když je motor v chodu a také při časové prodlevě před spuštěním motoru (nastavení parametru 05A, defaultně je 0 sekund). Takže je možná problém v připojení motoru. Také je třeba zkontrolovat parametr 71 (raději vyzkoušet změnu z 1 na 0). A ještě zkontrolovat pojistku 6,3A. :wink:
full

#34 Příspěvek od full »

Tak mi to uz funguje perfektne..Mel jsem spatne zapojeny majak...Cidla v pohode.Motor pri prvotnim ozivovani se musi dat impuls propojkou na PP a Com.Pak uz to zacne fungovat na dalkovy ovladac... :idea: :lol:
A hlavne nesmi byt motor v rezimu neutral.Je tam spinac,ktery musi byt prave sepnuty...Tak cus lidi...
pidaas

#35 Příspěvek od pidaas »

Ahoj, prosím o radu. Brána funguje, čidla také, ale mám problém s majákem. Stálé svítí, musím tedy mít motor stále vypnutý ze sítě. Nevím co s tím, můžete mi prosím poradit?[/b]
pajur

#36 Příspěvek od pajur »

Dobrý den,.

uvažuju o nákupu pohonu H30 pro ovládání posuvných vrat a jelikož jste jeho zapojení řešili již poměrně dávno, je pravděpodobné, že už s ním máte nějaké zkušenosti. Proto by mě zajímalo, zda jste s tímto pohonem spokojeni nebo byste po zkušenostech s ním zakoupili nějaký jiný (např. Nice)? Děkuji.
KuncPetr

#37 Příspěvek od KuncPetr »

Dobrý den nevíte někdo jak odheslovat pohon H30/645? řídící jednotka my byla dodána a je zaheslovaná
TAKJAN

#38 Příspěvek od TAKJAN »

Pře 14ti dny jen taky řešil pohon. Nakonec jsem musel vypnout test fotobuněk pře každým povelem. Fotobuňky taky normálně fungovali, na displeji všechny segmenty ve správné pozici. Dost blbost a doba hledání.
KuncPetr

#39 Příspěvek od KuncPetr »

to máte pravdu s tím softwarem ale bez něho by šlo těžko v takové velikosti něco vyrobit s tolika funkcemi.
jen mě štve že v AZ Pohony se co se týká reklamace k vám otočí zády a ještě vám řeknou že jste si tu poruchu udělal vlastní nedbalostí-neznalostí.

Koupil jsem si řídící jednotku novou a je zajímavé že funguje úplně normálně a jde přenastavovat jak chci.
Jiran12

#40 Příspěvek od Jiran12 »

Prosím, motor ROGER, jednotka H70 104AC. Motor jsem rozchodil, nejde mi ale nastavení zpomalení a reverz při naražení brány na překážku. Zatím to mám bez majáku a čidel, mohu je zapojit (jestli jsem správně pochopil "zjednodušené návody" dle obrázku ?
Děkuji předem
Přílohy
roger.JPG
(29.86 KiB) Staženo 934 x
IvanN

#41 Příspěvek od IvanN »

Zdravím, potřeboval bych poradit s touhle pohonnou jednotkou - mám ji na bráně namontovanou cca 3 roky, doteď fungovala bez problémů (nastaveno plné otevření a zavření, částečné otevření pro pěší průchod, maják, buňky s inverzí v případě přerušení paprsku, automatické zavření po uplynutí času po průjezdu vozidla). Před týdnem se při odjezdu brána sama nezavřela, nereagovala ani na jeden z dálkových ovladačů. Zavřeno tedy manuálně (odemknutím páky na motoru). Po přijezdu po dvou dnech z víkendu brána normálně zareagovala na otevření, automaticky se zavřela a další týden bez problémů fungovala.
Nyní opět nefunguje, nereaguje na ovládání při plném otevření nebo při plném zavření brány. Když manuálně bránu posunu a zkusím dálkový ovladač, brána velmi pomalým tempem dojede do polohy plného otevření (když v průběhu posunu zmáčknu ovladač, tak se pojezd zastaví, po znovu zmáčknutí pokračuje pomalým tempem v otevírání, nemění tedy směr). Když dojede do plného otevření, opět přestane reagovat na povel ovladačem.
V případě, že při tom pomalém pohybu rukou cvrnknu do toho šedivého spínače nad ozubeným kolem (vypíná při dojezdu), tak se pohyb zastaví a zase přestane reagovat na dálkový ovladač, je nutné manuálně posunout bránu a znovu spustit. Dokončí opět pohyb do plného otevření brány a zase přestane reagovat.
Displej signalizuje přijetí příkazu, pojistku jsem zkontroloval...
Nenapadne někoho z vás rada, co s tím může být?
Snad jsem to popsal dostatečně, jsem laik...
díky
TAKJAN

#42 Příspěvek od TAKJAN »

Zkusils reset? S bránami bývají potíže, buď při oživení nebo později.
IvanN

#43 Příspěvek od IvanN »

reset jsem nezkoušel (nejsem si jistý, že bych pak zvládl nastavit celou konfiguraci tak, jak byla, tak se toho trochu obávám..)
TAKJAN

#44 Příspěvek od TAKJAN »

Nic jiného asi nepomůže. Pokud máš manuál, nastaví se samy defaut hodnoty. Většinou existuje možnost rychlé oživení, tam to snadný (většinou).
IvanN

#45 Příspěvek od IvanN »

zrestartováno, nastaveny původní hodnoty (které jsem si před restartem poznamenal), ale vypadá to, že si neumí najít krajní polohy otevřeno a zavřeno...když postupuju podle návodu učení trasy (dám bránu do poloviny, pak parametr 10 na hodnotu 1, potvrdím, propojím COM a PP (protože tam tlačítko PP není), brána pomalým režimem dojede do plného otevření a tím to končí...zůstane blikat 10 s parametrem 01 (tedy proces "učení") a nic dál nenásleduje....
to samé je, ať to zkusím z plně zavřené nebo z plně otevřené brány...
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“