Magnetofon B43
Moderátor: Moderátoři
Magnetofon B43
Po elektronické stránce jsem ho dal do provozu,když chci rychle převíjet je jedno na kterou stranu padá řemínek z motorku.
Pří přehrávání v pohodě.
Brzdy seřízené,kladky vyčištěny promazány a seřízeny.
Snažil jsem nastavit vše podle servisního návodu.
Najde se nějaký pamětník,nebo kdo se touto historií jako já dnes ještě zabývá a poradí.
Děkuji za každou radu.
A kápni na řemínek trochu saponátu. Bude chvilku mlaskat a pak začne táhnout. To samé doporučuju s mezikolem od kulisy na setrvačník, obložením mezikola rychloposuvu vpřed a obložením na kulise, a trojúhelníkovým řemínkem přivíjecí spojky.
- vladimirek
Volný řemen padal po zařazení převíjení zpět. Párkrát se utrhl sloupek unášeče tak bacha ! Ty jsou prakticky nesehnatelné, hůře než ten řemen.
V nouzi připasuj podobný z jiného stroje nebo z nějakého vraku řady
B-4,41,42,43,47,400,444 apod.
Předmět
Když podržím unašeč motorek se zastaví,ale řemínek drží .Perfekt.
Děkuji všem za rady.
Ještě se chci zeptat jestli je normální když mám puštěné přehrávání,nebo nahrávání a zmáčknu STOP tlačítko.Cívky se zastaví.Po uvolnění STOP tlačítka se magnetofon nerozběhne.Musím tlačítko přehrávání,nebo nahrávání vymáčknout a znova zamáčknout.
Díky.
Znamená to, že rázové spojky v unašečích neprokluzují - spodní díl unášeče se musí při zablokování vrchního dílu protáčet dál. Nastavíš plochou pružinou usazenou ve "schodišti" zespodu každého unášeče. Přesuň na nižší "schod".
To, že nepřitáhne přítlačná kladka po uvolnění tlačítka krátkodobého zastavení, znamená, že máš příliš daleko kotvu od elektromagnetu.
Napřed povol šroubky páky na kotvě elektromagnetu a zapni chod vpřed. Pérový svazek kontaktů u kotvy elektromagnetu musí být při přitažené kotvě právě 0,5-1mm rozepnutý. Seřiď přihnutím praporku na konci kotvy. Pak pákou na jejím druhém konci nastav přítlačnou kladku tak, aby dosedla na tónový hřídel a ještě se ve své páce na straně blíže k čepu "propadla" nanejvýše o 0,4-0,6 mm, a šroubky na kotvě dotáhni.
A mělo by to chodit.
Ty kontakty u elektromagnetu jsou tam od toho, aby magnet přitáhl velkým proudem a těsně před dorazem rozpojil zkrat jednoho vinutí, takže najednou jsou obě v sérii - na přidržení stačí daleko menší proud.