zdroj pro vysavač

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
elfe

zdroj pro vysavač

#1 Příspěvek od elfe »

Dobrý den,
rozhodl jsem se předělat tyčový vysavač z baterek na 230V.
Použil jsem spínaný zdroj Kanlux SET 105K. Hlavně vyhovoval rozměrově a to že je AC jsem chtěl vyřešit usměrněním pomocí 9SBL340PT a tlumivkou, vše ze starého zdroje ATX.
Ale narazil jsem, zdroj se nerozběhne - potřebuje nějakou zátěž, má zpětnou vazbu přes kondenzátor.
Předesílám, že spínaným zdrojů nerozumím a po odkrouhnutí jednoho, bych nerad zničil další.
Díky za jakoukoliv radu, případně i za tu, abych toho nechal, že je to nereálné.

Děkuji všem, za rady. Asi přestanu experimentovat. Stejně by mne ale zajímalo, jak zapojit usměrnění tak,aby se zdroj rozběhl, při zátěži žárovkou na DC.
Naposledy upravil(a) elfe dne 23 bře 2014, 18:10, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Za prvé si vyber zdroj, kterej má už z krámu STEJNOSMĚRNEJ výstup - ten halogenkovej produkuje střídavinu, která žárovkám nevadí - taky proto má tu zpětnou vazbu STŘÍDAVOU...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hydrawerk

#3 Příspěvek od Hydrawerk »

To asi nepůjde. Ty motory mají značný odběr při zapínání, klidně 20A a to se tomu spínanému zdroji vůbec nelíbí a tak se vypne.
Zkoušel jsem provozovat 12V motorek z vysavače na spínaný zdroj a dopadlo to zrovna tak.
Lukar

#4 Příspěvek od Lukar »

Ruční vysavač 3,6V při zapnutí špička cca 9A klasický provoz kolem 5A. Výdrž vysávání po 1,5 roku občasného provozu kolem 20 sek. (při zakoupení vydržel jednou tolik. Vysavač BRAVO baterie no name bez udání parmetrů). Neuvedl jsi na kolik U(V) a I(A) to jede z původních baterek.
procesor

#5 Příspěvek od procesor »

Ha, minúta?
Na poriadnom zdroji ten motor za päť minút zhorí.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“