GIGABYTE GA-965P-S3 instalace win7, problem.
Moderátor: Moderátoři
GIGABYTE GA-965P-S3 instalace win7, problem.
- serviceman
Jinou grafiku na zkousku nemam. Takhle to je u default bios, a tak to mam aji ja. A verzi biosu momentalne nevim. Zjistim.
- Přílohy
-
Bios 1.jpg- (68.24 KiB) Staženo 98 x
- serviceman
Zvlášť bych opustil instalaci z CD, zvláště pokud je vypalované. To, že někde funguje mnoho neznamená. Různé mechaniky mají různé opravné schopnosti vadného CD. Lépe by bylo instalovat z USB, ale musíš jej připravit ze zdrojového ISO souboru, nikoliv z toho CD.
- serviceman
Bios se aktualizuje bez OS, zpravidla z CD, nebo USB, ve tvém případě z floppy. Postup je zde. Zdá se mi, že by ses do toho neměl pouštět.
- Přílohy
-
Ovladac.PNG- (97.89 KiB) Staženo 68 x
- serviceman
- serviceman
- serviceman
Jeste jedna zvlastnost: vystup graficke karty GF. Po tom restartu jsem musel prehodit DVI za VGA. Na DVI nic. Tmavo, monitor spi. Pouziji VGA a obraz funguje. Pomuze reset biosu. Po teto operaci DVI vystup nejaky cas funguje. Co jsem vypozoroval tak po restartu, vyp-zap prestane fungovat DVI vystup. Ale to je nepravidelne a zakerne. Doma nemam nahradni grafarnu do PCI Express X16 a v blizkem bazaru taky nema nic. System ji ale identifikoval spravne a dosadil ovladac od MS.
Edit. Kdyz by byl nekdo ochoten mi s aktualizaci biosu poradit, co delat budu velmi rad. Nerad bych usmal zakladni desku vecnym spankem
zde je info k biosu http://www.gigabyte.com/webpage/20/HowT ... hBIOS.html
- serviceman
Uděláš si bootovací disketu, stáhneš a rozbalíš na ní nový BIOS a nabootuješ z ní a spustíš EXE. Pokud nabídne zálohu, zazálohuješ starý BIOS a dál se řídíš pokyny na obrazovce. Poprvé má člověk stažený zadek, ale pak už to jde.
Zkusit jinou grafárnu by asi bylo vhodné, ale v Event Vieweru by o modré smrti mohla být nějaká zpráva. Mimochodem, co je to za kartu? Pokud pro ní update nestáhne ovladač, zkus jej najít a nainstalovat. Možná, že je to starší karta, pro kterou ovladače pro W7 nejsou. I pak znám řešení.