Převodník pro LED displej (přejmenováno, přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
-
Jarda86
Převodník pro LED displej (přejmenováno, přesunuto)
mám el. teploměr s paticí na 4x 7-segmentový led displej, potřeboval jsem ten displej dostat do budíku daných rozměrů(teploměr se do něj nevleze) a proto jsem si navrhl a nechal vyrobit dvě desky, jedna těch 40 pinů (je jich méně) přenese přes 3x UTP kabel do budíku, ve kterém je menší deska pouze s 3x 7-segment. Vše funguje.
Jsem vylepšovatel a proto mám otázku, viděl jsem 4 číslicový 7-segmentový displej ovládaný přes sériovou linku, je nějaká možnost zdigitalizovat těch 40 pinů a dostat signál na sériovou linku a data přenášet po jednom UTP kabelu?
Nebo dostat teploměr do kulatého budíku cca 4cm x 3cm (průmer/hloubka).
LCD použít nechci protože je špatně čitelné na dálku.
Děkuji
- serviceman
- serviceman
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Celá ta práce se vyplatí leda jako školní cvičení. Z ekonomickýho hlediska bych koupil na eBayi, nebo jinde, hotovej malej teploměr za 60,- a bylo by.
-
Jarda86
Jedná se o instalaci na požární stříkačce (ilustrační obrázek) http://www.sdhroznov.cz/technika/ps12.JPG
původně bylo vše tak jak to vymyslela Škoda, jednoduchej teploměr s čidlem v motoru a cívkou v budíku, problém je ten že cívka měla hodně tenký drátky a ty se většinou odvibrovaly takže kluci to i dvakrát do roka měnili.
Takže jsem se toho ujal a vymyslel kanon na vrabce s tím teploměrem výše, koupil 40-žilový plochý kabel, navrhl si hodně jednoduchou desku 40pin -> 4x RJ45 (využívám 3) a malou desku s 3x RJ45 a 3x 7-seg. všechno funguje jak má ale prostě je to kráva jak sviňa a až se to za rok pos*re tak beztak nebudu vědět co s tím. (Všechno mám popsaný ale beztak jsem na něco zapoměl)
Problém je i v "palubní desce", ono se zdá že se toho tam vleze hodně ale jsou tam budíky, který jsou spojený trubičkama s motorem a čerpadlem a proto se tam toho moc nevleze.