Převodník pro LED displej (přejmenováno, přesunuto)

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jarda86

Převodník pro LED displej (přejmenováno, přesunuto)

#1 Příspěvek od Jarda86 »

Zdravím,
mám el. teploměr s paticí na 4x 7-segmentový led displej, potřeboval jsem ten displej dostat do budíku daných rozměrů(teploměr se do něj nevleze) a proto jsem si navrhl a nechal vyrobit dvě desky, jedna těch 40 pinů (je jich méně) přenese přes 3x UTP kabel do budíku, ve kterém je menší deska pouze s 3x 7-segment. Vše funguje.

Jsem vylepšovatel a proto mám otázku, viděl jsem 4 číslicový 7-segmentový displej ovládaný přes sériovou linku, je nějaká možnost zdigitalizovat těch 40 pinů a dostat signál na sériovou linku a data přenášet po jednom UTP kabelu?

Nebo dostat teploměr do kulatého budíku cca 4cm x 3cm (průmer/hloubka).

LCD použít nechci protože je špatně čitelné na dálku.

Děkuji
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Velmi mnoho tazatelů trpí jakousi obcesí říct co nejméně a dovědět se co nejvíc. Těch 40 pinů, to je výstup nějakého ICL, nebo co?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Jestli je to řízený multiplexně, tak se to bude digitalizovat dost těžko.
Jarda86

#4 Příspěvek od Jarda86 »

Ano, jedná se o výstup z ICL7107, omlouvám se za nedání všech informací.
Jarda86

#5 Příspěvek od Jarda86 »

Jedná se o tento teploměr.
http://www.fonetip.sk/teplomer-led-p9096
serviceman

#6 Příspěvek od serviceman »

Pro přenos by bylo nejlépe osadit 7109 s binárním výstupem.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

Popravdě, nenapadá mě nic levnějšího, jak to udělat celý znovu a jinak. Display jde sériově ovládat třeba pomocí MAX7219, jenže ty paralelní výstupy převodníku musíš nějak zpracovat a to je další práce a peníze navíc.
Celá ta práce se vyplatí leda jako školní cvičení. Z ekonomickýho hlediska bych koupil na eBayi, nebo jinde, hotovej malej teploměr za 60,- a bylo by.
Jarda86

#8 Příspěvek od Jarda86 »

Na ten MAX7219 jsem se díval, jsou to i hotový desky a to se mi líbí.

Jedná se o instalaci na požární stříkačce (ilustrační obrázek) http://www.sdhroznov.cz/technika/ps12.JPG

původně bylo vše tak jak to vymyslela Škoda, jednoduchej teploměr s čidlem v motoru a cívkou v budíku, problém je ten že cívka měla hodně tenký drátky a ty se většinou odvibrovaly takže kluci to i dvakrát do roka měnili.

Takže jsem se toho ujal a vymyslel kanon na vrabce s tím teploměrem výše, koupil 40-žilový plochý kabel, navrhl si hodně jednoduchou desku 40pin -> 4x RJ45 (využívám 3) a malou desku s 3x RJ45 a 3x 7-seg. všechno funguje jak má ale prostě je to kráva jak sviňa a až se to za rok pos*re tak beztak nebudu vědět co s tím. (Všechno mám popsaný ale beztak jsem na něco zapoměl)

Problém je i v "palubní desce", ono se zdá že se toho tam vleze hodně ale jsou tam budíky, který jsou spojený trubičkama s motorem a čerpadlem a proto se tam toho moc nevleze.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

No a do toho budíku nacpat do kruhu ledky a obyč budič LEDek s termistorem , rozsah od zelené , přes oranž do ruda by měl stačit .
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“