Externi HDD a USB 3.0 jaky kabel

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Externi HDD a USB 3.0 jaky kabel

#1 Příspěvek od robo »

Poohlizim se po externim disku, dost jich ma usb 3.0. Me by zajimalo zda je mozne do toho konektoru strcit i mini-micro usb. Nerad bych zazil situaci ze nekam ponesu hdd a zapomenu doma kabel bez ktereho ho nepripojim k pc. Vetsina externich disku ma tento konektor. A kdyz pujde pouzit ten mini-micro usb konektor utahne takto zapojeny disk usb port pc. Dekuji
Přílohy
667900.jpg
(14.28 KiB) Staženo 82 x
hafca

#2 Příspěvek od hafca »

Jde tam mikro USB a jde do té větší části konektoru. Pokud nebudeš mít nějakej extrémně žravej disk nebo extra slabej a dlouhej kabel, tak by žádný problém být neměl. Alespoň já žádný na discích co mi přišly do ruky neměl.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
paveltl

#3 Příspěvek od paveltl »

S tím připojením je to jak psal Hafca.

Ale zapojuj externí HDD pouze do zadních konektorů přímo na desce stolních počítačů. Mám vyzkoušeno že některé bedny přes přední USB neutáhnou HDD jen Flashku. Taky mám vyzkoušené že běžný 1m dlouhý prodloužovací kabel USB2.0 (ze zadních konektorů před počítač) zaručeně nefunguje.
Na připojeném HDD se sice rozsvítí LED, ale počítač nereaguje. Takže pak člověk neví co je špatně když disk se tváří jako připojený, ale v počítači není vidět.
Totéž bývá u televizí kdy externí HDD často fungují pouze na USB-HDD, na ostatních ne.
Mám to vyzkoušeno na více počítačích a vícero HDD.

A samozřejmě to platí pro 2,5" externí disky napájené ze zařízení. 3,5" mají vlastní zdroj fungují snad všude.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“