Wi-Fi pripojenie druhého PC

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kingjanbb

Wi-Fi pripojenie druhého PC

#1 Příspěvek od kingjanbb »

Som užívateľom služby MAGIO a router mám VIGOR 2700 VGST. Sú tam 4 výstupy LAN: dva výstupy zabezpečujú samotné MAGIO, tretí môj "hlavný" stolný PC a štvrtý výstup stolný PC v synovej izbe. Toto všetko je samozrejme prepojené príslušnými sieťovými káblami, funguje to bezchybne a aj rýchlosť a spoľahlivosť je slušná. Okrem toho z routra cez Wi-Fi pripájam občas podľa potreby notebook (so vstavaným Wi-Fi adaptérom). Keďže som v domácnosti dal dokopy ešte jeden stolný PC, chcel som vyskúšať či pôjde pripojiť k sieti pomocou USB Wi-Fi adaptéru. Kúpil som typ TENDA W311 MI. Nainštaloval som ovládač z priloženého CD, všetko prebehlo normálne, pripojenie sa mi zobrazí so silnou indikáciou signálu, ale stále je v stave že hľadá sieťovú adresu. Ten kľúč (to som si všimol až pri inštalácii) je n-kový a ak sa nemýlim tak VIGOR vysiela v norme b a norme g. Je to kompaktibilné, tieto normy? Nemôže to byť príčinou nemožnosti pripojiť sa na sieť? Porobil som kopu obrázkov z nastavení, podľa prípadných požiadaviek riešiteľov zverejním. Na tom novom stolnom PC mi v pripojení nikde neponúka možnosť hesla wi-fi siete ktorým je chránená, čo napr. v notebooku ponúka a tam to heslo je aktivované. Wi-Fi cez notebook naďalej funguje bezchybne. Poradí mi niekto?

P.S. V rámci čo najrýchlejšieho vyriešenia tohoto pre mňa problému, zverejním túto požiadavku aj na niektorých iných portáloch, tak ma za to prosím neodsudzujte.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Malo by to fungovat.
traxxxdata

#3 Příspěvek od traxxxdata »

Na tom poskladanom PC ktory je pripojeny cez ten wifi adapter TENDA W311 M nie je nahodou Windovs XP bez SP2? lebo ak ano tak to obcas nefunguje presne tak ako popisujes.
kingjanbb

#4 Příspěvek od kingjanbb »

Je tam WXP, ale aj s SP2 packom. Na obrázku je ikonka pripojenia ktorú mi vytvorilo, behá vedľa nej tá žltá bodka a pri priblížení kurzorom mi oznamuje že hľadá sieťovú adresu. Inštaloval som to bez utility TENDA, nainštalovalo mi len samotný ovládač, teda pripojenie vytvoril samotný W XP. Keď pripojím sieť cez klasické sieťové pripojenie káblom, tak internet ide bezchybne.
Přílohy
HPCV14-2 01.JPG
(5.96 KiB) Staženo 114 x
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

V SP2 tusim nie je podpora WPA2. Ak nemas SP3, tak sa nediv.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

No tak tam namontuj SP3 a pojede to jak víno ! Tam je totiž právě to, co potřebuješ na wifi.
kingjanbb

#7 Příspěvek od kingjanbb »

No asi to tak bude, tú možnosť nastaviť WPA2 mi XP fakt neposkytuje. Dáva mi len WPA a to nepostačuje však? Ale ako nainštalujem SP3? Nebudú to chcieť v MS overiť ,až "zmodrám"? Poprosím vás: ako na to SP3? Odkiaľ by som si ho mohol stiahnuť a ako nainštalovať?
serviceman

#8 Příspěvek od serviceman »

Dej si do Googlu "windows XP SP3" a nic se neboj.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ak mas nelegalne Windows, tak si to daj doporiadku.
PotPalo

#10 Příspěvek od PotPalo »

Nestrašte ho, pre podporu WPA2 na XP s SP2 mu stačí aktualizácia KB917021 (stiahnuť). Je tam verzia pre CZ aj pre EN (SK) Windows.
kingjanbb

#11 Příspěvek od kingjanbb »

Po nainštalovaní SP3 je už pripojenie plne funkčné. Bolo to skutočne tým WPA2/PSK. Bez vašej pomoci by som to nevyriešil. Ešte raz všetkým ďakujem.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“