PC po vyčištění a teplota CPU
Moderátor: Moderátoři
- Bastlfanda
PC po vyčištění a teplota CPU
stalo se mi, že po vyčištění od prachu (už bylo na čase)/vyfoukání kompresorem (s omezením lehce nad 3bar) mi Everest neukazuje teplotu CPU(do vyčištění ukazoval, i když tuhle desku asi moc nezná, napětí taky ukazuje celou dobu špatně - nižší hodnoty než v reálu/biosu, přitom v biosu to tu teplotu CPU pořád ukazuje) , vše ostatní funguje jako předtím - jakto?
Deska je tahle: http://www.czc.cz/asrock-970-pro3-r2-0- ... 75/produkt a cpu Phenom II X4 Black ed.B60 (s lepším a tišším chladičem, origo byl trošku mimo, ale i tak nevim, jestli je vše ok nebo se tim zabejvat hlouběji ... )
Díky
- Bastlfanda
Po restartu (kdy jsem se znova koukal do Biosu) už jsem z toho úplnej magor, protože teď Everest pořád ukazoval u 1. i 2. jádra 0°C (ty mam vytažený do OSD panelu a nulu jsem tam předtim neměl), ale když jsem mrkl do nastavení, tak tam ta teplota cpu a mb z biosu taky je a ukazuje (ty jsem v OSD předtim neměl) a dokonce už ukazuje správně i napětí
To je fakt dobrá haluz ... asi bych měl vážně "isť za jasnovidkou"
Btw. zdroj je Seasonic S12 ...
edit: PS: jo a vytáhl jsem si do osd i vytížení cpu/cpu1/cpu2 a to ukazuje (po zapnutí 4%/2%/5% při přehrávání videa při GPU na 14% ... )
Tipuju to na nějakou "chybu v komunikaci" v tom Everestu ... možná se zkusim poohlídnout po aktualizaci biosu, ap., ale hlavně že to funguje, tak asi lock, ať je klid
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
- serviceman
- Bastlfanda
Takže ... abyste si nemysleli, že vaše snaha vyšla v niveč:
MaTTo: 64bit verze (na W7 64bit) se mi nespustí ("Spuštění této apk se nezdařilo, protože její souběžná konfigurace není správná. ... " a 32bit toho řekla ještě míň než bios (a teď už i Everest...), viz. screenshoty...
serviceman: no ona tahle sestava už neni žádná novinka a popravdě jsem v Aidě (64extreme430) na zběžnej pohled nenašel nic novýho (krom toho, že trial neni jen trial, ale i shareware... nevadí ) a řekla mi to samý co Everest (cpu/cpu1/cpu2/cpu3/cpu4 = 52°C/0/0/0/0°C ... ), takže asi půjde odkud přišla a důležitý pro mě je, že to funguje a má to aspoň nějakou teplotu pro řízení větráku.
Howgh.
- Přílohy
-
Coretempsysinf_PC_scrsht.png- (50.49 KiB) Staženo 104 x
-
CoreTemp-Scr.png- (25.01 KiB) Staženo 120 x
- Bastlfanda
Docela vtipný, ne?
Každopádně za 4 pětky USD pro soukromý využití na max 3PC nic moc ... bejt to např.portable, tak ještě budiž ... (už jsem našel různý alternativy...) ... a neni to aktuálně zrovna v popředí zájmů (oproti např. zvážení pořízení hybridního disku a/nebo čistě ssd s virtuálním hdd na ram/paměťovce kvůli xpčkům, což zatim řešim "z domácích zásob" jinym/skoro stejnym, jen od Applu - se skoro stejnou, ale modrou, ne zelenou dps
edit: kua teď koukam, že jsou přílohy v pořadí dle přiložení, narozdíl od pův.náhledu (teď už je to i v něm stejně), takže jsem to mazal zbytečně, ale z komentářů je snad jasný, že jsou v opačnym pořadí ...
- Přílohy
-
Everest_senzory_cpu12ok.png- napětí je paradoxně krom jádra cpu mimo (Aux je taky správně spíš u trojky) a větrák napájecího zdroje asi taky tolik netočí, nebyl slyšet ani s otevřenou skříní/byl na částečný otáčky, ostatní rpm by mohly sedět...
- (110.98 KiB) Staženo 136 x
-
Aida_snimace.png- třeba ty větráky by taky mohla umět/zobrazit (automaticky)...
- (122.68 KiB) Staženo 115 x
-
Everest_senzory_cpu3ok.png- po ukončení Aidy ...
- (146.43 KiB) Staženo 123 x
A kutilmile - nelituju tě