ORTOFON OM 5 E do NC440

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
radioelectrum

ORTOFON OM 5 E do NC440

#1 Příspěvek od radioelectrum »

Známý si koupil ORTOFON OM 5 E a požádal mne abych mu jej dal do gramofonu Tesla NC440. Gramofon sice hraje, ale hrot je o dost níž takže se nedá hydraulickým zvedáčkem jej zvednout. Je na trhu nějaká vhodnější přenoska ? Všade píší že tato je právě za Tesláckou magnetodynamiku nejvhodnější.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

A neda sa nejako ta vyska zdvihania nastavit/upravit?
radioelectrum

#3 Příspěvek od radioelectrum »

ta výška se nedá upravit. Jde pouze posunout celou přenosku v hlavičce dopředu či dozadu (ve smyslu osy raménka)
dalik

#4 Příspěvek od dalik »

Je tam nějaká chyba, protože OMB5 se do 440 dává běžně, dělal jsem to několikrát a pasovalo a fungovalo to vždy.
Líp už bylo.
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

To vypadá, že máš spadlý zvedáček dolů.
Na sloupku raménka ho drží červík M3 přístupný zezadu pod závažím. Povol, posuň celý zvedáček nahoru, kolik je třeba, aby při hraní ještě nezachytával o kulisu, a šroubek utáhni.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od zdenoeddie »

Este najskor by som pozrel, ci pri polozeni prenosky na LP, ma prenoska spravny uhol s plochou LP.
konosuke

#7 Příspěvek od konosuke »

Měla by pasovat...Ortofon OM B5 jsem dával sice do Tesla HC43 a šlo to, jenom se musely vyzávitovat po celé délce původní montážní šroubky 2xM2.5. Dostupných ekvivalentů je spoutsta a téměř všechny jsou "plněhodnotnou náhradou za již nedostupné VM...." inu, marketing, nic víc. Vizuálně podobná je Sony VL48G, Audio Technica AT 91 nebo Sanyo MG09, z těch levnějších u nás běžně dostupných. Nagaoka JT411 se tuším již nevyrábí ale sehnat se rovněž dá.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
radioelectrum

#8 Příspěvek od radioelectrum »

Te´d budu vypadat jako úplný blbec, ale přiznám se k tomu. Na konec opravdu stačilo pouze povolit ten červík zezadu na ramínku jak mi poradil Hill, a celé to posunout. Já to celou dobu zkoušel nastavovat povolením matičky a otáčením přímo toho zdvihátka odspodu, takže jsme zbytečně vymontoval celou desku elektroniky a strávil hodinu s nastavováním. Inu příště si to již budu pamatovat.
apropo není někde návod jak to celémechanicky nastavit. Radiohistoria je bohužel již mimo provoz a jinde jsem to nenašel.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“