Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora? (zamčeno)
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
To je přesně můj příklad .něco najdu u kontejneru a už se těším jak si pohraju a nejvíc mě nas.. když to fungujernbw píše:Pri kontajneroch som nasiel radio/CD+MP3/kazetak Philips AZ1316. Tesil som sa, ze sa tym pohram. Ale som sklamany - vsetko funguje![]()
Bol tam aj napajaci kabel. Len dialkovy ovladac chyba.
Minule som priamo z kontajnera vybral cele PC - Celeron 2 GHz, 512 MB RAM, 80 GB HDD, grafika, sietovka, CD-RW/DVD mechanika. Bolo nutne to ocistit a vymenit elyty.
- Přílohy
-
IMG_20140422_175011.jpg- (133.52 KiB) Staženo 90 x
-
IMG_20140422_174721.jpg- (129.62 KiB) Staženo 84 x
-
IMG_20140422_174604.jpg- (138.44 KiB) Staženo 78 x
-
IMG_20140412_193712.jpg- (134.88 KiB) Staženo 77 x
-
IMG_20140412_193703.jpg- (101.51 KiB) Staženo 82 x
Viděl jsem při testu prasknout při 300 barech 10l tlakovou láhev plnou vody, jen to křuplo a voda trochu vytekla. Ale taky v obci poblíž při výpadku elektriky položila vařeníchtivá ženská poloprázdnou PB 2kg láhev na nevypnutej elektrickej sporák a když zapli elektriku... tak se barák rozvalil a byl na shrnutí....
Prý praská kolem 80 barů a má asi 3-4 litry?
Jirka
Reviziu som nerobil-opakovane som natlakoval nadobu na 4 bary(max.pracovny tlak nadoby uvedeny na stitku)-netusim o kolko sa pri revizii tato hodnota prekracuje....Hoci bola vodaren dlhodobo nefunkcna ,nadoba bola plna vody.Pri vypustani som sledoval vodu a ta nebola nejako extremne korozna...
Prevadzkovy tlak nadoby je 1,5 - 2,5bar.
No este ma caka vycistenie studne a nasledny rozbor vody.
Pokial vyhovie ako pitna bude super.Pokial nie ,tak posluzi na zahradu a pri rekonstrukci sa z nej spravi vedenie na splaskovu vodu.
- radioelectrum
- Přílohy
-
RTV846.jpg- (52.29 KiB) Staženo 109 x
termit256 píše:Nechal sis udelat revizi (tlakovou zkousku)?
Revizak rikal, ze pri roztrzeni tohle dokaze odfouknout strechu z domku jako nic.
Výbuch, ovšem bojleru zkoušeli v Bořičích mýtů. Akorát k tomu je potřeba vyřadit termostaty (provozní i havarijní) a také pojistný ventil. Pak je možné při vysokém tlaku ohřívat vodu na teplotu hodně přes 100°C, nádoba to nakonec nevydží a uletí dno. Pak je to opravdu jako raketa s devastujícími účinky.
Ale k tomu je potřeba mít vodu v nádobě hodně ohřátou a tedy pod vysokým tlakem, pak je v ní uchováno velké množství energie. Při roztržení nádoby se ta energie velmi rychle uvolní a poklesem tlaku se voda rychle začne měnit na páru, což zajistí efekt rakety jako bonus.
V reálu u bojleru tomu samozřejmě zabrání termostaty a také pojistný ventil. V provozním stavu jsou podmínky (teplota, tlak) hluboce pod parametry nutnými pro roztržení - takže i prorezlá nádoba starého bojleru začně téct, určitě se neroztrhne.
Obdobně u tlakové nádoby vodárny, tam ani voda není ohřátá, tj. má zase méně uchované energie.
radioelectrum píše:předevčírem jsem dovezl toto video. Blaupunkt RTV846 což ve své době byla si špička. Zdá se že funguje. Zkusil jsme i DO Panasonic a chodí s ním.
Bodejť by nechodilo. Vždyť to je jen přemalovanej Panasonic NV-S 1000. Mám ho doma, nedávno jsem tu řešil spojku na motoru výtahu. Lepší S-VHS video tenkrát v relaci do 50 000,- snad ani neexistovalo. Tedy to co máš není plná 1000 ale malinko očesaná. Z fotky vidím, že chybí pár přepínačů v svislým panelu. Odklápěcí panel je ale úplně stejnej. Dálkáč k tomu asi nemáš, originál je docela velký rozkládací monstrum s kupou funkcí, který ani nejsou na panelu. Ale viděl jsem ho ke koupi někde na netu.
Jirka