OVP PIP
Moderátor: Moderátoři
U OTF s PIP (C-472?) boli dva VF diely umiestnené na základnej doske fyzicky vedľa seba, do nich prichádzal z antény signál cez malý modul priamo napichnutý do ich vstupov. Ak by som vtedy modul vytiahol a VF diely napájal oddelene dvomi nezávislými signálmi z klasických analógových antén, PIP by zrejme fungoval plnohodnotne.
U OVP je to konštrukčne riešené tak, že jeden VF diel je klasicky na zákl. doske a druhý aj s malou doskou je napichnutý zvrchu doň. Schéma zapojenia vstupnej časti predpokladám neexistuje.
Do vstupu VF dielu na základnej doske by som priviedol signál zo STB (samozrejme z takého, ktorý má modulátor),
do vstupu druhého VF dielu by som (po jeho fyzickom oddelení od prvého VF dielu) priviedol signál z druhého podobného STB.
Otázka je, malo by to bez problému fungovať?
Pre vzájomné porozumenie skúsim úmysel ešte raz. Stará OVP s PIP by sa mala naďalej plnohodnotne využívať aj v tejto digi dobe. Keďže množina analógových signálov (tv.kanálov) vzduchom a teda aj následne v jednom prívodnom anténnom kábli už neexistuje, a STB s modulátorom vyprodukuje vždy signál (tv.kanál) iba jeden, využívanie PIP je nereálne.
Riešenie si predstavujem tak, že by sa použili STB dva, rôznych značiek a s modulátormi, a rôzne analógové signály z nich by sa priviedli oddelene do jednotlivých VF dielov (tunerov, kanálových voličov) TV prijímača.
V OTF by stačilo z TV vyhodiť ten malý aktívny rozbočovač a tým by sa oba vstupy VF dielov sprístupnili. V OVP sú VF diely mechanicky spojené a napojené, a pre zamýšľaný účel je potrebné ten horný zo spodného vytiahnuť.
Stále je otázka, či a ako to bude fungovať a prípadne či neexistuje elegantnejšie, ale súčasne nenáročné, riešenie.
Ja chapem velmi dobre uz od zaciatku aky je tvoj umysel.
Iba sa ti snazim vysvetlit, ze v skutocnosti netusis co chces.
1. Uz si pochopil, ze musia byt 2 rozne znacky.
2. Dva STB budu vysielat na roznych kanaloch a kludne sa mozu zapojit do
jedneho vstupu do TV.
Tak ci tak, musis na TV naladit jeden aj druhy kanal.
3. Nevadi ze budes musiet pouzivat vsetky 3 ovladace sucasne?
4. A skus najst konkretne STB ktore chces kupit.
ku 1: OK
ku 2: zdalo sa mi vhodnejšie napojiť sa priamo; viac prekážok v ceste, viac možných problémov..
"Tak ci tak, musis na TV naladit jeden aj druhy kanal. "
Veď naladím len pri inštalácii a potom už len prepínam.. (?)
ku 4: nie je jedno, čo tam pri splnení vyššie uvedených podmienok zastrčím?