Webka Sweex WC035V2 nejde zobrazit

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Webka Sweex WC035V2 nejde zobrazit

#1 Příspěvek od starecd »

Tato kamera nemá instalaci, je pouze přes USB a bohužel se mi nepodařilo ji používat mimo ICQ, Skype. Mohl by mi někdo poradit jednoduchý program, kde jde z výstupu fotit, točit video? Mám Windows7.
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

VLC
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
starecd

#3 Příspěvek od starecd »

Jo to, jsem zkoušel je to dost komplikované furt ji nastavovat, neexistuje nic lepšího. To je supervynález tyhle USB kamery.
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

On chce prostě něco na způsob linuxovýho Cheese, klidně bez efektů. Je to prohlížeč výstupu z webkamery s možností jedním kliknutím vytvořit snímek/video (video není nutný) a uložit to.
VLC je původně linuxovej program, proto ho taky mám, jenže je pouze pro tuhle aplikaci zbytečně nadupanej.
Takže kdyby někdo měl tip na nějaký jednoduchý wokňouzácký prohlížítko webky s možností udělat jedním klikem snímek, pokud možno česky mluvící, tak ať sem jeho název napíše, pokud možno s linkem pro stažení. A takovejch budou tři prdele.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
serviceman

#5 Příspěvek od serviceman »

Stačí dát do Googlu Webcam Viewer. Myslím, že to dokáže také leckterý prohlížeč obrázků jako Xnview, FSViewer atd.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
starecd

#6 Příspěvek od starecd »

No, funguje to bezvadně slunečnice ukázala chybu a ostatní stáhněte si soft, abyste mohli stahovat........není co dodat.Viewer mám stažený z dřívějška nefunguje ani na fotky natož kameru.Půjde zpátky, nemíním ztrácet čas ani hledáním ani instalováním něčeho, co nefunguje.Dík za pomoc, ale toho blba, co vynalezl USB kamery bych nechal odstřelit.
Webkam Viewer se sice podařilo nainstalovat nicméně žádné obrázky prohlížet nejdou-není tam žádné ovládání, vidím se jako třeba v ICQ, takže zase nic.Jesliže se mi kamera neukáže jako nový harward, myslím, že to fungovat nebude.
Asi pořídím něco takového, kde je instalace CD.
http://aukro.cz/znackova-webkamera-cany ... 55521.html
MetalGod

#7 Příspěvek od MetalGod »

Áááááách jo. Webkamera NENÍ analogová TV kamera, která se píchne do TV a jede. Alespoň si něco přečti o USB. Protože jestli si myslíš, že "značková" kamera Canyon bude o něčem jiným, šeredně se pleteš, budeš na ni, tedy přesněji řečeno na svou neochotu věnovat 5 minut vyhledáním, stažením a instalaci programu, nadávat jako na tuhle i jakoukoliv jinou. Co myslíš, že na instalačním CD najdeš? Ovladač na předpotopní systémy a nepoužitelnej program, kterej na W7 ani nemusíš rozchodit, a kterej si vlastně nikdo neinstaluje, protože vhodnějšího softwaru jsou mraky. Akorát kamery bez dodávanýho softwaru jsou mnohem levnější jak ty se softwarem, i kdyby byl hardware naprosto stejnej.
A nakonec, proč ji asi prodávající prodává ještě v záruce? Že by byla na něj příliš dobrá, nebo proto, že 1600×1200 je po interpolaci a lezou z ní (M)JPEGy s vysokou kompresí? Ta Sweex má alespoň nekomprimovanej výstup YUV 4:2:2 (pro obraz) a 16b 32kHz PCM (pro zvuk), akorát ta redukce šumu je docela zbytečná.
— Winston Churchill
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

to MetalGod:no tak budu bez kamery, včera jsem tomu věnoval celé odpoledne a výsledek?Stejný jak před tím, použít na Skype a ICQ můžu jakoukoli.Když bez sáhodlouhého "stelování" a nastavování manuálu, který bych si musel napsat je mi na veliké h.....Navíc, když se přiblíží k monitoru vydává nepříjemné pazvuky, jak z kosmu a to by neměla.
Zkusil jsi to dát k monitoru, co to vydává za pazvuky?A ještě s krátkým kabelem.
MetalGod

#9 Příspěvek od MetalGod »

Aby ne, když máš v monitoru repráčky a kamera obsahuje mikrofón, kterej se mimochodem dá vypnout/utlumit :D
Jinak šňůra je opravdu krátká, metr navíc by se hodil, avšak udělal jsem si 6m prodlužovák z UTP kabelu (jeden kroucenej pár pro D+ a D-, druhej kroucenej pár pro napájení, zbylý 2 kroucený páry zemněný na straně PC, na druhým konci nezapojený).
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Software“