Zdravim, chcel by som si postavit coil-gun no potreboval by som par rad od tych, co ho uz zbastlili
Cievku si predstavujem nejak takto: Cca 50 zavitov hrubsim drotom v co najmensej dlzke a v co najvecsom priemere, do nej vlepena nejakym lepidlom plastova trubicka priemeru cca 1cm-menej-projektily by boli asi klince. Dlzku trubicky neviem aku zvolit je lepsia kratsia alebo dlhsia ? Ci na dlzke trubicky az tak nezalezi ?
Kondenzatory: Mam plnu skatulu kondikov 2000uF na 500V-cervenych isto viete ktorych

a modrych 40000uF na 100V, len neviem ci budu este ok, maju uz svoje roky, ale dufam ze budu, nieje problemom ich predsa pomerat. Z tychto kondikov by sa dala dostat dost slusna energia, len neviem ako ich pospajat, ci pouzit iba tie cervene 2000uF na 500V alebo to nejak skombinovat aj s tymi modrymi. Ked by som spojil dva modre do serie tak by to bolo 20000uF a 200V co je uz slusne. Ak dobre pocitam

, Viem, ze treba co najviac V a I. Spinat to budem cez CKD tyristor, nabijat cez oddelovacie trafo, napajat priamo zo siete 230V usmernene cez mostik, na ochranu mostika pri nabijani pouzijem hentu trubicku ako to nazvam nazvem ju ziarovka

na 230V a tusim ze ma 1000w, moze byt ? alebo staci pouzit klasicku ziarovku 230V a 100w ? Nechcem aby mi to rozdrapilo mostik pri nabijani kondikov
Tot asi vse. Diky za rady !!!