Pomoc s identifikací přijímače - VYŘEŠENO: Telefunken 340W
Moderátor: Moderátoři
Pomoc s identifikací přijímače - VYŘEŠENO: Telefunken 340W
Ale stejně jsem si s sebou na prohlídku foťák vzal a občas, když se průvodkyně nedívala, jsem si bez blesku a od boku nějakej ten obrázek udělal. Takhle se mi povedlo "ulovit" pravděpodobně těsně předválečnej radiopřijímač, postavenej v pracovně zámeckýho pána. Fotku jsem schválně softwarově přejasil a změkčil kontrasty, aby vylezly detaily stupnic a ovládacích prvků - bez blesku se jinak vyfotit nedala.
Takže prosím znalejší historický radiotechniky o pomoc s identifikací, už jen proto, abych si do alba mohl napsat správnej titulek ke snímku. S pomocí fotek na webu www.oldradio.cz jsem ten přijímač identifikovat nedokázal. Je to něco s kruhovou stupnicí (dva segmenty po stranách loga vprostřed čelní stěny, ukazatel je pravděpodobně přímo spřaženej s rotorem ladicího kondenzátoru. Tipuju to na nějakej dvou až třírozsahovej troj-čtyřlampovej superhet, ale co to je skutečně ...
Dík za případnou pomoc.
- Přílohy
-
DSCN3502a.jpg- Pohled na rádio na stole - kvůli odhadu rozměrů.
- (225.49 KiB) Staženo 163 x
-
DSCN3502b.jpg- Detail na přijímač.
- (282.52 KiB) Staženo 181 x
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jestli tomu "dvourozsahová" rozumím dobře, tak měl ten přijímač DV - SV.
Ale tady: http://www.jllacer.com/Euro_Radios/telefunken_340w.htm píšou
Neboli trojobvodovej, 5lampovej, regenerativní (audion?). Že by jedna z těch flašek byla cosi jako třeba AZ-1/AZ-11 u poválečný Tesla produkce, neboli usměrňovačka?"...Circuit: Three circuit, 5-tube regenerative, MW and LW, AC operated. Output for high impedance speaker.
Tubes: RENS1204, REN904, REN904, RES164d and RGN354.
..."
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Ber to tak, že lampama nežiju, i když možná znám jejich základní principy a funkce, nikdy mi k srdci a k páječce nepřirostly. Jednoduše mě minuly - když jsem se začínal elektronikou a bastlením zabývat, tak právě končily svoji nejslavnější éru a každej byl pos*anej z možností, který proti lampám přinášely polovodiče - a když se teď v posledních letech dostávají znovu do módy hlavně díky "audiofilům", tak mně už se zase nechce se jima začínat "na starý kolena" zabejvat.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
BOBOBO píše:Já bych se kvalitou , rnbw , neoháněl , přijdou avmaniaci a roznesou Tě na kopytech .Však to znáš , odstup , zkreslení , fázový posun ani kmitočtový rozsah nejsou měřítkem pro zesilovač .
Zarytí AV-maniaci až na čestný výjimky na Bastlírnu lezou jedině v situaci, kdy jim jejich miláškové s "kulatým zkreslením", "hedvábnými basy" a "průzračným zvukem" odmítnou fungovat...