Samsung WS32Z308PAXXEC, chassis Slim S62A
Moderátor: Moderátoři
Samsung WS32Z308PAXXEC, chassis Slim S62A
Tlumivka LR403S mela odpadly magneticky
krouzek, ktery se zjevne projevil vadou obrazu. Kamarad tranzistor vymenil, vysledek byl pruraz. Meril jsem VN trafo,
budici civka VN na kolektoru J6920 ukazala
300 miliOhmu, ostatni vyvody prakticky zkrat ~10miliOhmu proti zemi. Budici civka
nema svod k zemi. Vychylovaci civky maji
taky cca 300miliOhmu a 10Ohmu, kondenzatory jsem vadne neshledal, Tlumivka LR403S byla defektni i po vymene
tranzistoru, kamarad si toho nevsiml, moje otazka, je vubec mozne aby namerene parametry dany tranzistor vydrzel? Nevim jestli je tak jak ma byt?
Diky, David
zapnout pres zarovku bez pripojenych vychylovacich civek, pote s vychylovacimi
civkami a TVka se v intervalu okolo vteriny
zapina a vypina, slysim cvakat rele a na prednim panelu se rozsveci zluto-oranzova LED, tranzistor jsem dal 2SC5589, jiny nemam, co dal? Zkusit zapnout bez vychylovaci civky na primo do site? Jinak
rozbitou tlumivku jsem opravil, magnet jsem zpet prilepil na puvodni misto.
Je mozna chyba v napajecim zdroji?
Diky David
vychylovacich civek, demagnetizace pri
zapnuti, byla docela skuba, myslel jsem ze
trand nevydrzel, ale je dobrej, super
Tvka nastartovala, rele se seplo, zacla v nekolika vterinovych intervalech blikat cervena led, pak se Tvka restartovala, a cervena led se opakovala. Vychylovaci civka
ma plosny spoj s mnoha trimry a diodami, ktere jsou spojeny s vinutim, nektere diody v zapojeni ukazuji cisty zkrat, neznam co mam namerit, tak ji radsi nebudu pripojovat, do doby, nez budu 100% jisty ze je vychylovaci civka OK... Diky Dave
cely to ma na vstupu hybridni obvod, zesik,
to jsem zkousel, je to dobry.
Horsi je ze Tvka ani neblikne, takze pocitam
ze s VN trafkem je neco spatne, asi to ma integrovany usmernovac, mozna nasobic,
nejsem opravar Televizi, ale mozna lze provest ohmicka zkouska vystupu trafa k jednomu jeho uzemnenemu konci, a pocitam ze od kolektoru budice bude hlavni
primarni vinuti, ma i vetsi roztec od ostatnich pinu trafa, a ohmicka hodnota me prijde hrozne mala, pocital bych tak neco okolo 1 ohmu, ne primej zkrat
k manualu je spatne! Budu se muset zamerit na napajeci zdroj, napeti budice VN
ma byt 20V, nameril jsem 11 proti kostre.
O vikendu se pokusim plosne spoje demontovat, jsou 4, a dost spatne rozpojitelne a prohlednout napajeci zdroj.
jsou tam dva zdroje, ten mensi napaji rizeni, tam je 5V STANDBY, power spina
vykonovy zdroj pro VN desku, tam je napeti
123V misto 145, 11 misto 15V, je tam reference 431 rizena signalem z R828,Q802
a tabulkou, kde jsou propojky, je to pro PAL,
NTSC a podobne, tomu neruzumim, a tam se musim prvne zamerit... diky
- Přílohy
-
zdroj.png- (240.83 KiB) Staženo 117 x