Zase další záhadnej pulzák.

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

Zdroje s TOP opravuji poměrně často, ale tam odchází TOPky díky suchýmu elytu na sekundáru, navíc "běžnou náhradu" nejsou v provozu schopny přežít déle než týden.

Ale měl jsem tady i pár zdrojů na tento způsob, a tam ty primární elyty buď automaticky měním, nebo alespoň měřím, už jen proto, že občas malý elyty "tečou" spodem.

Na plastový "obal" elytu se nespoléhám vůbec, ten se teplem smršťuje, určitě bych tady v krabici šrotu ještě pár našel, který povolily dole, a od té doby, co mě nakopnul běžný "holý" radiál na 400V počítám s tím, že uvnitř to může být spojeno (i svodem) jakkoliv.

Takže vlastně nestalo.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Sesi

#17 Příspěvek od Sesi »

Lepší výrobci elektrolytických kondíků (v nějakých obecných dokumentech "standards for use" apod.) obvykle uvádí, že kovový obal nemá žádný definovaný potenciál proti vývodům, není cíleně izolovaný, takže se tam může (svodem) objevit nějaké napětí. A navíc přidávají větu, že plastový návlek neslouží jako izolace, že je kvůli značení.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Problém je, že to co píšeš asi nevěděl konstruktér TLK43. :roll: Prostě dal elyt tak, že pokud by neměl izolaci, futrál elytu se dotýká plošky pro TOP a navíc zrovna ty, kde jsou pulzy na trafo s napětím kolem 300V. Třeba uvažoval o menším průměru ale nenašel jsem na netu žádnej s menším. Leda že by to bylo navržený na menší kapacitu co tam je 10M/450V ale 6M8 je na pulzák už celkem málo...
Jirka
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

Někdy se elyt ručně osazuje kousek nad desku a v rámci katování kostů se na to zapomene, nebo ten elyt prostě "popojede", protože ty vývody v pouzdru pruží. Možná další kurv.....o
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Vejš nemohl být, je to patrová skladáčka a už takhle když je na dorazu jsem mu musel udělat z izolačky klobouk, proti dalšímu patru měl škvíru ani ne 1 mm.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“