Zesilovač (lampák) brumí i bez signálu
Moderátor: Moderátoři
- onlyvikastar
Rozhodně bych nehledal problém v tom kondu mezi anodama, to je vymýsl z Německa, takové věci se řeší až na posled.
BOBOBO píše:Tys neviděl naši první TV ? Shlédni někde .
4001A? To už je dobrejch 37 let, co jsem ji předělával na obrazárnu z Kriváně nebo tak nějak. Matně si pamatuju, že tam byly plechový rakvičky na zvuku, přímý zesílení signálu a předzesík všude 6F31 ? Ale jak byly rozklady a jak zespoda, to už jsem až na exod 6L50 zapoměl. Ale trubky z antény na 1. kanál jsou na zahradě u rajčat stále.
Jirka
- Artaban001
Řešil jsem podobný problém s TDA2005. Zesík bruměl jak sviňa a nepomohlo ani napájení z laboratorního zdroje. No a pomohlo to, že jsem mu dal na vstup potenciometr (v mým případě duální) 10K/Log na regulaci hlasitosti. A bylo po problému i při maximální hlasitosti. Podle mě má ten vstup příliš vysokou vstupní impedanci a zachytí veškerý bordel vyzářený z elektrovodný sítě. Takže bych zkusil ještě před totální rekonstrukci tohoto zesu taktéž na vstup připojit potenciometr. Jinak se dá i sluchem poznat, zda je brum "přijatý z venku", nebo jestli je způsobený vinou nedostatečné filtrace.. Vím, že je lampová technika na jiné bázi, než polovodičová, ale když přivřu obě oči a zapomenu na žhavení, dají se lampy považovat za polem řízené "tranzistory"..
Jediné, čemu se lze divit, je skutečnost, že TO dokonce i brumí.
Doporučuji nejprve prostudovat alespoň funkční principy a základy nf obvodové techniky.
"Péče", kterou autor věnoval této konstrukci jinak odměnit nelze.
Při pohledu na ty fotky "zesilovače" jsem neodolal, abych to nenapsal.
Edit: Nedalo mi to a dal jsem si do Googla vyhledat v obrázcích "zesilovač ECL86" a ze spousty konstrukcí by se pro rekonstrukci hodila např. tahle.
Jirka
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
TubeGuru píše: Taky magnetická vazba mezi síťovým a výstupním transformátorem je spíš teorie, prakticky téměř nehrozí.
Este ze je tam to "temer", pri nahanani odstupu je to dost dolezity faktor, casto pootocenie trafa o par stupnov pomoze ako nic ine
Celeron - asi to boli DCG4/1000 tiez ich setrim do zosiku s EL51.
Foto z merania na BM215

- Artaban001
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele: