Proudové omezení k auto baterii 0-7A
Moderátor: Moderátoři
Proudové omezení k auto baterii 0-7A
http://remesla-jirikov.cz/images/storie ... t00011.jpg
http://vyrobaprvozuj.webnode.cz/vlastni ... -gridfree/
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
pokud už se rozhodnete k podpovědi i soukromé (proč jste ji zde neventiloval) tak odpovídáte jako většina bez plánku, bez možnosti si ověřit.. a jen polemika....hlavně že E-mail obsahoval reklamu
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
Ale OK, samozřejmě, každý má svoji pravdu. Já Vám jí už vyvracet nebudu...
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána, když už jsme u těch nadbytečných písmenek. Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
Jestli zdroj umí dát při daném napětí maximálně 5A a já z toho potřebuji jen 1A, nic se přece neděje, tak jen nevyužiju plný možný výkon zdroje, no a co?
Tu přebytečnou energii nemusí zdroj dodat, však tě nenutí, abys ji odebíral.
Měnič prostě bude menším odběrem méně proudově namáhaný.
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
Hill píše:Každý zdroj přece dává nějaký maximální výkon, ale nemusím ho odebírat celý.
Jestli zdroj umí dát při daném napětí maximálně 5A a já z toho potřebuji jen 1A, nic se přece neděje, tak jen nevyužiju plný možný výkon zdroje, no a co?
Tu přebytečnou energii nemusí zdroj dodat, však tě nenutí, abys ji odebíral.
Měnič prostě bude menším odběrem méně proudově namáhaný.
Blik..... máš pravdu předsedo
Já uvažuju o UPS se sinem a dvojitou konverzí. Nebo si něco takového postavit sám.
Co měření učinnosti. Ten mikroinvertor je měnič. Píšou tam, že pracovní rozsah je 200 až 230W. Třeba je to kravina a dá jen 50W, když je třeba a nebude to přetékat do sítě.
Pokud se podívám na UPS měniče, což je podobné, tak na hranici maximálního výkonu, klesá účinnost.
UPS 300VA (180W) má nejlepší účinnost cca při 50-100W
Možná je to dáno i tím, že jede z baterie, ale čím více W tím se zkracuje rapidně výdrž cca od poloviny výkonu.
Mira_A píše:Tak ten mikroinvertor bude pěkný šunt. Nemá galvanické oddělení napětí z panelů a síťového napětí.
Já uvažuju o UPS se sinem a dvojitou konverzí. Nebo si něco takového postavit sám.
Co měření učinnosti. Ten mikroinvertor je měnič. Píšou tam, že pracovní rozsah je 200 až 230W. Třeba je to kravina a dá jen 50W, když je třeba a nebude to přetékat do sítě.
Pokud se podívám na UPS měniče, což je podobné, tak na hranici maximálního výkonu, klesá účinnost.
UPS 300VA (180W) má nejlepší účinnost cca při 50-100W
Možná je to dáno i tím, že jede z baterie, ale čím více W tím se zkracuje rapidně výdrž cca od poloviny výkonu.
Jde vidět že tu někdo nečte...protože by nemohl napsat to co píše...
Proč mám pocit že většina lidi na těchto četech se jen chválí,nebo kritizuje a když chce člověk hmatatelný důkaz o potencionální pravdě...dostane zase jen zase jen písmenka. A jsem rád, že tento názor nesdílím jen já..
radši se už nebudu vyjadřovat....