Proudové omezení k auto baterii 0-7A

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radimre
Kontaktovat uživatele:

Proudové omezení k auto baterii 0-7A

#1 Příspěvek od radimre »

Sháním plánek na externí proudové omezení jako zdroj auto baterie, nemá někdo plánek v šuplíku?
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

To jako obod který z autobaterie pustí 7A a dost? A co tavná pojistka. Vono kdybys napsal k čemu to je, pak by se dalo i poradit.
..to bude jen ňákej odpůrek
nobis

#3 Příspěvek od nobis »

nobis

#4 Příspěvek od nobis »

ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

bohužel zadavatel nenapsal k čemu to potřebuje,
aby šla posoudit vhodnost jednotlivých zapojení dostupných na netu . . .
radimre
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od radimre »

Jasně moje chyba..... potřebuji to na inventor k soláru gridfree řeším vykrytí nízké spotřeby...Více na mých webkách tam problematiku popisuji podrobněji. Jen bohužel jsem nikdy nedělal do zdrojů, tak v proudových omezeních plavu...

http://vyrobaprvozuj.webnode.cz/vlastni ... -gridfree/
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Generalsound »

V tom článku je nesmyslná informace. Samozřejmě to funguje i s tim proudovým relé. Jen je potřeba správně zapojit. Líp to ale funguje se snímačem činnýho výkonu
radimre
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od radimre »

Jak nesmyslná... pravdivá což je doloženo i videem, pokud mám výkon 230W nemohu tím živit 50W... pokud zbytek nespotřebuji....

pokud už se rozhodnete k podpovědi i soukromé (proč jste ji zde neventiloval) tak odpovídáte jako většina bez plánku, bez možnosti si ověřit.. a jen polemika....hlavně že E-mail obsahoval reklamu

Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Generalsound »

Já reagoval na informaci, že 230W invertor je použitelný bez nebezpečí přetoku do sítě, pouze od 460Wspotřeby domácnosti. Což je očividný nesmysl. Emil vám zaslaný tu samozřejmě zveřejnit můžu. Nechtěl jsem Vám dělat ostudu. A ta reklama v něm je defaultně vkládaný firemní podpis.
Ale OK, samozřejmě, každý má svoji pravdu. Já Vám jí už vyvracet nebudu... :)
radimre
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od radimre »

Pokud by jste pečlivě četl jde o hybrid a jedu na plný výkon stále ,ale není to jen můj problém.A pokud udělám něco špatně nestydím se za to a neutrpí tím mé mužské ego ...z toho jsem vyrostl... A zase jenom písmenka a nic na odzkoušení...

Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána, když už jsme u těch nadbytečných písmenek. Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Každý zdroj přece dává nějaký maximální výkon, ale nemusím ho odebírat celý.
Jestli zdroj umí dát při daném napětí maximálně 5A a já z toho potřebuji jen 1A, nic se přece neděje, tak jen nevyužiju plný možný výkon zdroje, no a co?
Tu přebytečnou energii nemusí zdroj dodat, však tě nenutí, abys ji odebíral.
Měnič prostě bude menším odběrem méně proudově namáhaný.
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Generalsound »

Ono mu jde o to, Hille, omezit výkon grid free invertoru. Aby zabránil přetoku do sítě. To myslím ale nebude tak jednoduchý, pouhým proudovým omezením. Ten invertor má poměrně inteligentní MPPT tracker. Z baterie ještě budiž - je tam stálý napětí, ale z FV panelů to bude problém, protože ty se chovaji víceméně jako nabíječ U/I. A ten tracker právě hlodá bod zlomu, kde je dodávaný výkon největší. Já tohle řešil taky, nakonec jsem FV system vyřešil tak, že hlídám odběr převodníkama činnej P/I smyčka 4-20mA. Pak jednoduše komparátorama vyhodnocuju spínání každýho z 230W měničů a jednoduchou logikou přiřazování k fázím. Nevýhodou jsou skoky 250W. Mám tu 15 panelů 200W a 12 měničů 250W. Pokud zbývá výkon, tak to dobíjí baterku. Ale beztak se chystám to celý předělat a přebytky nehlídat, ale prodávat.
radimre
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od radimre »

Hill píše:Každý zdroj přece dává nějaký maximální výkon, ale nemusím ho odebírat celý.
Jestli zdroj umí dát při daném napětí maximálně 5A a já z toho potřebuji jen 1A, nic se přece neděje, tak jen nevyužiju plný možný výkon zdroje, no a co?
Tu přebytečnou energii nemusí zdroj dodat, však tě nenutí, abys ji odebíral.
Měnič prostě bude menším odběrem méně proudově namáhaný.

Blik..... máš pravdu předsedo :P jsem, ale vůl jdu nato vědecky.... a na základy jsem zapoměl... schválně to vyzkůšam ikdyž si myslím že vtom bude ještě malý háček...ale to je to cojsem chtěl slyšet...to je tak když nemáš nikoho vedle sebe ským můžeš danou věc probrat....stačí impulz.
Mira_A

#14 Příspěvek od Mira_A »

Tak ten mikroinvertor bude pěkný šunt. Nemá galvanické oddělení napětí z panelů a síťového napětí.
Já uvažuju o UPS se sinem a dvojitou konverzí. Nebo si něco takového postavit sám.

Co měření učinnosti. Ten mikroinvertor je měnič. Píšou tam, že pracovní rozsah je 200 až 230W. Třeba je to kravina a dá jen 50W, když je třeba a nebude to přetékat do sítě.
Pokud se podívám na UPS měniče, což je podobné, tak na hranici maximálního výkonu, klesá účinnost.
UPS 300VA (180W) má nejlepší účinnost cca při 50-100W
Možná je to dáno i tím, že jede z baterie, ale čím více W tím se zkracuje rapidně výdrž cca od poloviny výkonu.
radimre
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od radimre »

Mira_A píše:Tak ten mikroinvertor bude pěkný šunt. Nemá galvanické oddělení napětí z panelů a síťového napětí.
Já uvažuju o UPS se sinem a dvojitou konverzí. Nebo si něco takového postavit sám.

Co měření učinnosti. Ten mikroinvertor je měnič. Píšou tam, že pracovní rozsah je 200 až 230W. Třeba je to kravina a dá jen 50W, když je třeba a nebude to přetékat do sítě.
Pokud se podívám na UPS měniče, což je podobné, tak na hranici maximálního výkonu, klesá účinnost.
UPS 300VA (180W) má nejlepší účinnost cca při 50-100W
Možná je to dáno i tím, že jede z baterie, ale čím více W tím se zkracuje rapidně výdrž cca od poloviny výkonu.

Jde vidět že tu někdo nečte...protože by nemohl napsat to co píše...
Proč mám pocit že většina lidi na těchto četech se jen chválí,nebo kritizuje a když chce člověk hmatatelný důkaz o potencionální pravdě...dostane zase jen zase jen písmenka. A jsem rád, že tento názor nesdílím jen já..
radši se už nebudu vyjadřovat....
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“