Co mi ale není jasné - vyměňovat při zapnutém multimetru? S tím, že RAM je napájena normálně z vnitřního síťového zdroje a knoflík slouží jen jako poslední pojistka při výpadku napájení? Servisní manuál o baterii mlčí...
Výměna zálohovací baterie v multimetru HP 3457A?
Moderátor: Moderátoři
Výměna zálohovací baterie v multimetru HP 3457A?
Co mi ale není jasné - vyměňovat při zapnutém multimetru? S tím, že RAM je napájena normálně z vnitřního síťového zdroje a knoflík slouží jen jako poslední pojistka při výpadku napájení? Servisní manuál o baterii mlčí...
Jen se ujisti jaké uzemnění hrotu má tvoje páječka, natvrdo PE, PE přes rezistory, nebo neuzemněně plave.
Kdysi jsem musel dát novou baterii do multimetru podobné kategorie, stará byla mrtvá, takže jsem kalibraci udělat musel. Trvala pár hodin.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
ERS má PE přes rezistory (asi nejlepší varianta), alespoň ty kusy, které mi přišly pod ruku. Možná to byla jedna ze změn během výroby.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Habesan píše:ERS má PE přes rezistory (asi nejlepší varianta), alespoň ty kusy, které mi přišly pod ruku. Možná to byla jedna ze změn během výroby.
"ESD" varianty spajkovacich stanic Solomon (SL-20ESD, SL-30ESD) maju hrot vyvedeny len na svorku. Potom sa to podla potreby zapoji na PE alebo v tomto pripade necha volne.