PU500, vadnej depréz
Moderátor: Moderátoři
PU500, vadnej depréz
Co se tomu mohlo proboha stát? Setkal jste se někdo s přerušenou cívkou měřáku někde ve vlastním samonosným vinutí? Já teda ne...
Kdysi jsem měl ještě jeden, kterej měl rozlámanej přepínač. Jenže kde je, a už vůbec nevím, zda jsem ho nehodil do šmelcu...
Nemáte náhodou někdo náhodou vrak s systémem? Není čistě náhodou v Blansku a okolí nějakej soukromníček, co to servisuje? Ručkovej měřák je občas potřeba i v tikitální éře.
Díky
Jirka
Jestli to teď má při měření běžným ohmmetrem nekonečno, zkus to změřit při 100 nebo 500V (PU370, 371...). Někdy se to "propálí" a bude nějakou dobu fungovat. Pokud se to nepropálí a PU370 bude třeba kolísat na pár MΩ, můžeš za naprosté tmy zkusit najít, kde vada je, bude to tam slabě svítit.
Mám PU182 Digitální 500V Megmet, zkusím to s tím střelit. Ale možná že jsem to našel. PU500 celkem dost mlátílo při přepínání rozsahů ručkou o oba dorazy. Myslím si, že to vždy nechytnou ty papírový stavitelný praporky a samonoska cívka bouchne o hranu ukončení vzduchový mezery. V jednom nístě to vypada jako naklepaný. Zkusím nalýzt ten druhej vadnej a uvidíme.
Díky za info
Jirka
oravan píše:niekde by som mohol mať vrak PU500 mám dva meráčiky ale nejdu rovnako neviem prečo ale ten vrak ak chceš tak nejako sa dohodneme
Díky za nabídku. Mě by stačil jeden ale musel bys zkusit, zda má v pořádku měřící systém. Když ho rozděláš jako se mění baterka, tak nahoře u válečku za systémem jsou na plošáku dva pájecí body na který jdou modrý a bílý slabý lanka od systému. Musí se jeden odpojit, protože elektronika má odpor kolem 5 kilo a kolik má systém netuším, ale řádově asi 10x míň. Otázka ale je, kolik bude pošta ze Slovenska a co za to, novej analog se prodáva v Česku za cca 1000,-
Dej vědět.
Díky jjilek za tip, zkusil jsem mu napsat.
Jirka