Žltá farba na drevo
Moderátor: Moderátoři
Žltá farba na drevo
Vie mi niekto poradiť kde sa dá kúpiť(prípadne výrobcu,názov výrobku)farba,ktorá je použitá na predávaných drevených rebríkoch,alebo ktorá sa používala pred mnohými rokmi na základný náter drevených okien(výrobcom)?Je to žltý odtieň.
- serviceman
http://www.druchema.cz/cz/katalog/hobby ... 500ml.html
Naproti tomu zahradní nábytek pokud nenatřu současnou Luxol pínijí každej rok, na podzim je normálně vopršelej.
Prý se do starýho dávala nějaká neeko srágora, která ho dělala o několik řádů kvalitnějším...
Jirka
- serviceman
- weed_smoker
p32 píše:Celeron píše:Prý se do starýho dávala nějaká neeko srágora, která ho dělala o několik řádů kvalitnějším...
Jirka
Říkalo se té srágoře lněný olej nebo-li fermež.
Proč by tahle příroda měla někomu vadit? To bude spíš to co píše servicemam. Jo jinak si vzpomínám, že starým Luxolem šlo natírat i železo, s novým ani náhodou. Starýho mám na plot do konce života. A ta změna nebyla až s EU, bylo to dřív, dost brzo po sametu.
Na železný vrata jsem měl i lepší svinstvo, Plumbinol ale to jsem sám uznal, že by to byla prasárna ho použít. Tak jsem je dal opískovat a natřel dnes tolik propagovanou barvou na kov 3 v 1. No a ty vrata z pod barvy vesele na několika místech rezaťej. Když je děda natřel Plumbinolem, nerezly nikdy...
Jirka
- serviceman