Jak rozlousknout zásuvkový pulzní adaptér?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Milan_F

#16 Příspěvek od Milan_F »

Přes vývod INV a ten odporovej dělič.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Aháá. Ale to asi moc přesná regulace nebude proti optočlenu s referencí. Asi se počítá, že v Routeru a AP bude ještě nejaká další změna na 3,3 nebo 5V.
Ale proč tam maj na plošáku neosazenou pozici pro optočlen?
Jirka
Milan_F

#18 Příspěvek od Milan_F »

V těchle věcech bejvaj uvnitř další stabilizátory, tak je celkem buřt, jestli adapter dává o půl voltu míň nebo víc.
Ťišťák je asi univerzální a podle požadavku zákazníka na cenu osaděj patřičnýma součástkama.
ohryzek36

#19 Příspěvek od ohryzek36 »

Celeron píše:Ale proč tam maj na plošáku neosazenou pozici pro optočlen?
Jirka

Tipuju, že ta pozice CY1 nebude na optočlen, ale na odrušovací Y2 kondenzátor mezi primárem a sekundárem (keramika, tak 1-4,7nF) - neosadil se prostě jenom ceně.
Sendyx

#20 Příspěvek od Sendyx »

Celeron píše:Metylén-metylchlorid, na plasty úplně nejepší. Používali ho profíci v Plastimatu Libáň na lepení reklam.

Nmůžeš se mrknout, co přesně je na etiketě ? Už jednou jsem na tohle narazil, a chemici tvrdili, že by to mělo být DCM, které se používalo do odlakovačů barev.
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Nepomůži ti, mám to odlitý do neoriginál skleněný flašky s opletením, co v nich bývaly za bolševika ředidla. Ale na Wiki o tom najdeš vše.
A myslím, že to prodává Merck. Ovšem litrovka PA je určitě dost drahej a v jiným malým balení to asi bude problém.
Jirka
Sendyx

#22 Příspěvek od Sendyx »

Dej odkaz, mí kolegové chemici projeli své tabulky komerčních chemikálií a nic s tímto označením nenašli. Jediné čeho by to prý mohlo být zkomolený název je prý DCM, tedy dichlormetan, který je podobný chloroformu a taky se používá jako rozpouštědlo.
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Je to skutečně dichlormetan CH2CL2 aspoň podle váhy a souseda ingchemika. Na nálepce je napsaný Metylén - Metylchlorid. Metylény jsou skupina, kde je víc sloučenin třeba i chloroform. Nebo tomu taky říkaj Freon R30. Že to nemůžeš nalézt, je jak jinak vliv EU, 4 roky se nesmí používat.
Koukal jsem na Wiki a už mě je jasný, proč kdysi plastikoví modeláři šli po kejvacím ptáčkovi, co "pil z nádobky". Byl právě plněnej Metylchloridem.
Dnes v tom je už asi něco jinýho.
Jirka
Přílohy
ptáček.jpg
(45.28 KiB) Staženo 75 x
Sendyx

#24 Příspěvek od Sendyx »

Kdybys místo toho zavádějícího a nejspíš zcela nesprávného názvu napsal rovnou, že je to DCM, o kterém píšu už po několikráte, bylo by jasno. Běžně dostupná lab. chemikálie, p.a. 1000ml = 129Kč bez DPH.
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

Jenže ten "metylén-methylchlorid" je TRIVIÁLNÍ NÁZEV - něco jako když budeš hledat "sůl kuchyňská", ale nakonec zjistíš, že se tomu nadává HALIT alias SŮL KAMENNÁ a přitom to je chemicky CHLORID SODNÝ.

To samý je "hořká sůl" = mineralogicky je to SYLVÍN, ale chemicky CHLORID DRASELNÝ.

V organice řekneš ACETON - ale ejhle, von to je systematicky DIMETHYL-KETON - a přitom je to zase jedna a ta stejná látka.

Takže obojí je správně a záleží na tom, kdo ten kterej název použije.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

Tak promiň, že jsem napsal název, co byl na flašce. Já s chemií skončil ve škole, což je nějakej pátek a musel jsem se zeptat souseda, kterej přijel až dnes domů. Máš asi mizerný chemiky kteří nevědí, že metylenchlorid je to samý jako dimetylchlorid a že to patří do skupiny metylénů.
Pro mě závěr, pro dobrotu na žebrotu....
Jirka
Sendyx

#27 Příspěvek od Sendyx »

Jenže tys psal metylen-metylchlorid, což není nejspíš žádný triviální název, ale nějaká blbost typu "červená rtuť". Kolega chemik je v oboru jen 40 let, z toho 10 let v barvách, tak fakt nemůže znát každý zkomolený nesmysl.
No aspoň jsme se dobrali k podstatě.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“