!!!FOTO NA KONCI PŘÍSPĚVKU!!!
Kurňa, co se to děje, je to počasím? Mám taky příhodu z adaptérem, chystám se to sem hodit do nového vlákna od rána, ale když je tu už toto vlákno, tak zbytečné zakládat další.
Router WA-2204A nastavený jako AP, mimo toho ním pouze prochází ethernetový kabel, který končí v mém PC, ten router je tu,,skoro" zbytečný, připojuje se k němu jen máma desktopem (která je o místnost vedle) a já mobilníma telefonama (leč mám internet od operátora, ten si nechávám na cesty), táta občas služebním ntb (na kterém má 3G od firmy), do svého PC má kabel rovnou z routeru od O2, ale prostě když jsme ten internet upravovali na VDSL O2 tak byl router koupený již z předešlého připojení, takže hlavní funkce je ethernetový rozbočovač, protože k tomu PC co má máma v pracovně mohl jít taky ethernetový kabel... Jen se prostě použil, že zbyl, aby se zdělaly již nakoupené komponenty, a nemusel se kupovat ethernetový rozbočovač, neboť nevím, jestli se to dá rozbočit, že se ty žíly dají paralelně...
předevčírem jsem byl ještě pozdě v noci na internetu vše OK... Včera ráno jsem zapnul PC, hlásilo mi to, že nemám v PC zapojený ethernetový kabel, hledám chybu, a koukám na router, tam problikávaly úplně všechny kontrolky jak diví (za běžného provozu blikají pouze dvě), a ještě jaksi ,,šuměl". Router jsem tedy odpojil a znovu připojil, a do odpoledne v pořádku, potom se začal problém opakovat, nepomohlo nic, a dokonce už přestal i vysílat. Vytáhl jsem ze skříně další zbylý WA-2204A (ještě starší revize), vzal adaptér a vyzkoušel s ním tento, a eihle on běží a i vysílá, nutno podotknout, že dosavadně používaný se napájel spínaným adaptérem 12V/1A a ona starší revize se napájí 7.5V adaptér ještě s trafíčkem, takže jsem stejně nainstaloval i ten druhý router, abych to netrápil podpětím, leč je to možná vevnitř stabilizované na konkrétní hodnoty...
Adaptér sem večer změřil, dával 12V, přesto jsem kuchnul, je to typ Senwin SMP012-1120. Začínal jsem asi tak tušit, v čem může být zakopán pes, napadla mě ,,špatná filtrace" a na výstupu impulzní napětí, které elektronice neprospívá. Kondíky sem proto měřil na ESR+C, měřičem od Ruslana, měřil sem ON-BOARD, na primární straně 2ks 10uF/400V mi to nezměřilo, takže hádám, že jsou oba uhnilé, měření zopakuji, až je vypreparuji. Na sekundární straně 2ks 470uF/16V, ukazují 469uF a esr 0.5R...
Nemáš náhodou ten samý zdroj???
Jinak je hrozně vyhřátý a šíleně smrdí, zespod je SMD tranzistor Q2, označení pouzdra J3Y=S8050 a asi by místo něj šel BCW66H s rezervou... Kdyby někdo potřeboval. Já nevím, jestli je OK, zdá se mi že jo, ale ukazuje mi to i mezi CE, když měřím na diody cca 600, ale nevím, jestli tam není náhodou nějaký odpor paralelně, protože je to vespod SMD, schéma jsem nenašel... Taky je tam zenerka ZD1 a nevím, na jaké je napětí, a jestli je OK, neumím zenerky měřit. Taky je tam odpor R6 který je miniaturní (0.3W) a okolo něj je to hodně vyhřátý, takže bych ho nejraději nahradil 0.6W..
A ještě dotaz, proč ty adaptéry nemají nějaké chladící mřížky... Nebo třeba adaptéry k notebookám, jakýpak musí být vzduch vevnitř, když zvenčí skoro nejde ruka udržet, jak to snáší kondenzátory....?
Foto zdroje, full rozlišení: Omlouvám se pokud není něco úplně košer, zrovna tu lítají hromy blesky a tma jak v hrobě:
http://postimg.org/gallery/69g1o50g/