Ručné náradie GUDE

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Radix

#16 Příspěvek od Radix »

Zmákla toho poměrně dost, ale kdyby vydržela alepoň dva roky ...
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

A to bylo něco dražšího ? Gude mělo v nabídce myslím 2 až 3 třídy zboží.
Radix

#18 Příspěvek od Radix »

Stála asi osm stovek, byla to stopadesátka, příkon si už nepamatuju.
Když jsem s ní začal poprvé řezat, asi po minutě se začal kotouč silně chvět. Úplně se vydřelo zadní kluzné ložisko.
Udělal jsem ho nové z bronzu a pak to drželo, než odešel rotor.
rezis

#19 Příspěvek od rezis »

Zalezi jak se clovek trefi. Mel jsem flexu NOELL a kdyby mi ji brach neprejel traktorem tak ji mám dodnes. Pak jsem koupil asist a byl to srot co byl 3 krat v reklamaci (pak uznali ze to se mnou nema smysl a vratili penize) pak einhell to jsem myslel ze neco vydrzi a nevydrzel. pak jsem mel zas noell a umrel. ted mam asist a pohoda. Takze z toho vyplyva ze jsem si za poslednich 5let nekoupil novou flexu a stale novou mam jen diky reklamacim. A to co porezaly by jedna BOSCH nebo jakakoli jina nedala. Je fakt ze mit to na firme a mesic cekat na reklamaci by asi neslo.
Internet - metla lidstva
Sendyx

#20 Příspěvek od Sendyx »

Tos měl teda "štěstí". Kolik času jsi strávil reklamacemi atd. ? A měl jsi velké štěstí v tom, že třeba prodejce nezkrachoval apod., spousta lidí naletěla na různé doprodeje u firem, které jsou dnes už nedostupné.
rezis

#21 Příspěvek od rezis »

Sendyx píše:Tos měl teda "štěstí". Kolik času jsi strávil reklamacemi atd. ? A měl jsi velké štěstí v tom, že třeba prodejce nezkrachoval apod., spousta lidí naletěla na různé doprodeje u firem, které jsou dnes už nedostupné.
TESCO a spol. :wink:, jak jsem napsal na firmu by to takto neslo, ale jestli to doma urezu ted nebo za mesic me moc netlaci.
Internet - metla lidstva
miroja

#22 Příspěvek od miroja »

heldybeldy píše:Myslim ze maju nejaku fabriku aj v Liptovskom Mikulasi.

Tesne vedla :wink: , v Liptovskom Hradku, hned na zaciatku smerom z L. Mikulasa, tesne za benzinkou Slovnaft...keby si hladal...
NEONI

#23 Příspěvek od NEONI »

Pisal som priamo do Gude, do servisneho strediska..ze nazory na vyrobky sa roznia a zalezi na sloveku ako s nimi zaobchadza...Napr otec ma uhlovu brusku bosch 850W..do priemeru 150 myslim...rozbrusoval nejaky nerezovy prech dlhy asi 2m...zatazoval ju riadne a mala nejaku ochranu je stale mala plynuly nabeh...napriek tomu zhorel stator... na toto by gude urcite nebola... ja to nepotrebujem na nejake velke namahanie...ale potrebujem aby som napr tej hornej frezke neohol hriadel lebo by ma jeblo asi....to by sa reklamovat nedalo urcite..ete teraz som pozeral naradie noell to si robia srandu??? Zadarmo maju vsetko :D zaujimave...mozno od nich nieco skusim...ale predsa len to GUDE..ja neviem..
Jindra2

#24 Příspěvek od Jindra2 »

Já bych se levného nářadí nebál. Má dva roky záruku a když to vydrží, tak je dobré, když ne, tak ho vymění. Sám mám flexu už asi 8 let a nabrousila spoustu věcí ( např. dvoje vrata), dál jsem koupil pilu na obklady za 1000,- a obložila mi celou koupelnu, vrtačku za 400.- máme ve stojanu a jede už 5 let, horkovzdušná pistole asi 8 let atd.
Jindra
Radix

#25 Příspěvek od Radix »

Ještě mám elektropneumatickou vrtačku-bourací kladivo Noell, nejnižší kategorie.
Udělala toho taky dost. Provrtal jsem s ní i 90 cm silnou kamennou zeď vrtákem 20 mm.
Už na nové dost házelo sklíčidlo. Na vrtáky do zdi a majzlíky s uchycením SDS to tak nevadí.
Vrtat přesné díry do oceli by šlo těžko.
NEONI

#26 Příspěvek od NEONI »

2Jindra2: ja by som sa tiez nebal keby som zarabal..ale kedze som len posraty student tak nemozem velmi vysklakovat...ale uz som to pisal nechcem sa opakovat
PTAZZ
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od PTAZZ »

Já mam osobně aku Metabo,SDSku Bosch + aku šroubovák ixo a flexu taky bosch.
U flexy byla jenom vypálená půlka vypínače tak sem dal čoko a jede dál,kolikrát se mi při řezání i zastaví a nespálí.
SDSka má v řiti hlavu,ale taky udělala elektriku ve třech RD (60ky zdi a podobně)a bytovce a ještě pár vrtání a sekání okolo.
A vždycky budu stát za tím,že profi je profi a značka taky drobet taky něco znamená.
Takže osobně bych si radši půjčil od známých nebo rodičů atp.,než si koupit nejakej sajrajt do baráku a potom jenom lítal na reklamace.
Holt s tim mam za svuj poměrně krátkej život dost špatných zkušeností.
Zase je ošemetná věc že když s tim nebudeš dělat pořád,tak si kupovat vercajk za x desítek tisíc,ale přihlížel bych na to,co budu používat víc a co míň.
Mě se taky líbí nářadí od Hilti,ale to už je trochu extrém. :?
Jedině že by mi to kladivo od nich někdo věnoval. :D
Sendyx

#28 Příspěvek od Sendyx »

S Hilti jsem dělal pěkných pár dní do velmi slušného betonu a je to vono :D . Taky jsem už navrtal pěkných pár tisíc děr s AEG - profi černou řadou, vřele doporučuji - nemají sice tolik funkcí jako podobné Bosch, ale fungují dobře a spolehlivě. Taky nějak nechápu, kdo by do SDS+ strkal vrták do kovu a vrtal železo, to jsen na koncepci Boschů nějak nepochopil. Mnoho psů, zajícova smrt.
Radix

#29 Příspěvek od Radix »

Ona ta ekonomická bilance - drahé značkové nářadí versus levné - může při troše štěstí vyjít nastejno.
Když si koupím boty u Vietnamců a vydrží rok, a potom boty v "kamenném obchodě" a ty vydrží tři roky, ale jsou třikrát dražší, tak ta cenová relace je stejná.
Sendyx

#30 Příspěvek od Sendyx »

Pokud ovšem je chození ve viet obüvi stejně příjemné, jako v sandálech z kusu drátu a pneumatiky, a člověk kromě úspory získá zdarma i platfus a pár otlaků, není co řešit, žejo :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“