Pomoc s obvodem
Moderátor: Moderátoři
Pomoc s obvodem
https://www.youtube.com/watch?v=qcs75gDAykk
Normálně to funguje tak, že bílá je zapojená na parkovací světla a když je zapnutý blinkr tak oranžová bliká, ovšem místo toho aby mezi pauzama nesvítilo nic, jako je tomu u normálního blinkru, tak svítí bílá a toho se chci právě zbavit. Chtěl bych to vyřešit kondezátorem, který by se během toho co svítí oranžová nabil a když oranžová zasne aby napájel tranzistor, který by držel bílou zasnutou do té doby než se zase rozsvítí oranžová. Bohužel jediné co vím, je jak asi jaká součástka funguje, ale jak vypočítat jaký potřebuju kondenzátor, jaký tranzistor a jestli nebudu potřebovat ještě něco, o tom nemám ani páru. Tak jsem myslel, jestli by nebyl někdo tak hodnej a nepomohl s tím. Děkuju
Skoro bych tvrdil, že to nemůže projít technickou kontrolou už proto, že ta svítítka asi nebudou mít příslušnou certifikaci pro použití na motorových vozidlech. Viz Zákon 361.
Nejspolehlivějším způsobem by bylo použití automobilového relé, které by odpojovalo při spuštění blinkrů napájení bílého světla.
- monterjirka
jirkati píše:...
Skoro bych tvrdil, že to nemůže projít technickou kontrolou už proto, že ta svítítka asi nebudou mít příslušnou certifikaci pro použití na motorových vozidlech. Viz Zákon 361.
....
Přesně tak!
Nemám rád lidi, co si do auta narvou nějaké ptákoviny, kterými si lečí mindrák ze své hlouposti a zbytečně tím otravují a oslňují druhé!!!
jirkati: ano chapes to spravne, akorat se nezhasnou obe, ale jen ta strana kam se da blinkr. Jinak ty svetla maji normalne homologaci a na tehnicky jsem s nima byl v kvetnu a v pohode.. Navic presne tohle auto mam i ja a to svetlo je tam original, vymenena je jenom ta zarovka kde je bila a oranzova v jednom jinak pokud je tam origo, tak je tam taky bila a oranzova jen rozdelena do dvou zarovek...
Jimmi2 píše:Jsem plně na straně montéra Jirkykarelnoel píše:Monterjirka: A ja zas nemam rad takovy radoby inteligenty jako si ty, ktery si leci mindrak z toho ze nic nemaj
Já taky! Ti, co tady jsou déle, tak vědí, že montérjirka ví a umí...
Možná, že na takové dotazy a reakce je nejlepší vůbec nereagovat...
oprava: Tranzistor by měl mít raději vyšší Ugs pro bezpečné vypínání.
- Přílohy
-
blinkr.png- (7.86 KiB) Staženo 58 x