To je pravda , ale neni Markoni ako Markoni...Radix píše:Já bych Markoniho tak nepodceňoval, i když evidentně nechodil do českých škol.
Pomalý počitač
Moderátor: Moderátoři
Radix píše:Linux má menší HW nároky, než WXP, čili tvojí odpovědi Dolaci moc nerozumím. Některé distribuce Linuxu se dají spustit (a připojit se plnohodnotně na net) z liveCD, i když v počítači není harddisk.
Linux nemá ani omylem menší HW nároky než Widle, zvlášť pokud se budeme bavit o nějaké user-friendly distribuci (čili pro běžné uživatele - nějaká ta okýnková "verze"). Pokud někomu stačí k práci příkazový řádek nebo konzola, pak snad, ale ukažte mi uživatele, který by se chtěl touto cestou vydat. Ale i Win XP se dají provozovat na kompu s procesorem cca 300MHz a 128MB RAM a paradoxně i na takovémto "muzeálním" PC beží líp, jak W98, což jsem si před lety osobně vyzkoušel.
LiveCD je super záležitost na seznámení s danou distribucí Linuxu, ale pro plnohodnotnou práci to není a stejně tak by se dalo oponovat tvrzením, že existuje i verze Win XP USB Stick Edition. V čem je výhoda, že můžu spustit systém z CD nebo USB flashky na kompu, kde není harddisk (tedy celý systém poběží dost pomalu, vzhledem k možnostem CD mechaniky nebo USB portu), to opravdu nechápu.
Problem je hlavne v SW, ktory sa na tom bude pouzivat - Firefox alebo OpenOffice su nechutne nenazrane. Firefox je v Linuxe pomalsi ako vo Windows (preto pouzivam Konqueror).