MQD4C datasheet
Moderátor: Moderátoři
MQD4C datasheet
potrebujem prosim datasheet ku spominanemu obvodu. Je to tyristorovy regulator.
Vdaka. cabernet
Ještě je jedna možnost a to v případě že všechno je v pořádku ale deska nefunguje - dá se znovu zkalibrovat (umí se naučit rozsah trimru, ve kterém reguluje), ale to je trochu složitější. Zatím sem hodím jenom schéma.
- Přílohy
-
2193995r03.GIF- (7.5 KiB) Staženo 5245 x
Aj ja mam problem s riadenim otacok vysavaca po pripojeni na 230V sa pomaly rozbehne az do plnych otacok, tocenie trimrom nepomaha. Kupil som novu dosku a sprava sa tak isto - mam pocit, akoby som ju mal nejako inicializovat alebo mi poslali nejaky zly kus. Skusal som aj manual reset - neprebera sa.
Jestliže je tedy nastavení desky nějak rozhozené (což asi je), tak se musí nejdřív nastavit úplné minimum hodnoty potenciometru, zapojit vysavač do zásuvky, ten potenciometr vytočit na úplné maximum (šroubovákem, knoflíkem to nejde - nemá takový rozsah) a pak vrátit na minimum a vypnout vysavač - celá akce je tak na 3-5 vteřin. Takto je deska vyresetovaná.
Po resetu se musí nastavit - to se dělá tak, že se potenciometr vytočí na maximum (maximální výchylka potenciometru bývá i maximální výkon vysavače), vloží se do něho knoflík a stáhne se na minimum, které odpovídá stupnici, co je nakreslená na plastu na stupnici vysavače (ani víc, ani míň - prostě minimum). Po spuštění vysavače a inicializaci elektroniky (proběhne softstart a tak) už všechno funguje tak jak má. Jestli ne, tak se musí elektronika znovu vyresetovat.
Byl bych to napsal dřív, ale zrovna jsem se vrátil z dovolené + musel jsem si to nějak urovnat v hlavě (já tyto věci už dělám automaticky).
Kvoli mechanickej konstrukcii sa tam ten postup kalibracie robi dost nesikovne - potenciometrom sa da tocit len cez remen a osadit koliesko tak, aby bolo na maxime sucasne s potenciometrom je problematicke. Ale podarilo sa a uz to funguje.
Řeším momentálně taktéž nefunkční regulaci u vysavače elektrolux. Našel jsem vadný T1 a budu ho měnit. Čemu ale nerozumím je, že na gate T1 mám po jeho sundání napětí 180V a nejsem si vůbec jistý, zda-li je to v pořádku nebo je tam něco dalšího špatně, protože nerozumím fungování toho IO. Mohl by mi to někdo prosím objasnit? Děkuji.
- Přílohy
-
2193995r03_245.gif- (7.5 KiB) Staženo 1064 x
https://www.ecom.cz/Eshop/Detail/45642
Vašek