Začali mi chodit e-maily(spamy) od cizích lidí ale odesílatel je moje vlastní e-mailová adresa.Coto?Mám raději nechat schránku smazat?Mám tam ale registraci na bastlírnu.
E-mail-broblém
Moderátor: Moderátoři
E-mail-broblém
Začali mi chodit e-maily(spamy) od cizích lidí ale odesílatel je moje vlastní e-mailová adresa.Coto?Mám raději nechat schránku smazat?Mám tam ale registraci na bastlírnu.
nejspíš to bude jednoduchý script, který za odesílatele dá tvoji mailovou adresu... nic těžkého
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Na webu je spousta návodů, jak tohle spáchat, a spousta formulářů, jak poslat cokoliv pod cizí identitou.
Vůbec si toho nevšímej, do mailovky Ti nikdo neleze.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Jestli Ti to chodí do doručený pošty a ne do spamů, prostě to do spamů nastrkej a pokud je mailovej server co k čemu, vytvoří si z toho filtr a tyhle spamy budou chodit do složky se spamama.
Jestliže už tam spamy choděj, tak to neřeš. HLAVNĚ nic neotvírej, hlavně ne přílohy a nenech zobrazovat externí obrázky. Jednak to může bejt infikovaný a jednak řekneš serveru, na kterým ten obsah je, že ta mailovka existuje a je aktivní. Pak se můžeš těšit na pořádnější příval spamů.
— Winston Churchill
Ono prej ani nemá moc cenu nahrazovat @ za (at) a . za (dot), čili třeba foo(puntík)bar(šnek)server(puntík)tld je účinnější
— Winston Churchill
- monterjirka
e-mail je v podstatě maličkost "podepsat" se cizím.
I s telefony se dají dělat kouzla...
Mám "pevnou od kyslíků". CLIP, takže vidím, kdo mě volá.
Když si někdo na mobilu zadá CLIR (skrytí čísla), systém je 🤐 nastaven a když tam není číslo volajícího, vloží to tam moje číslo a vypadá to, jako kdybych si volal sám sobě...
A co je ještě horší - když má někdo ISDN telefon, může si v telefonu nastavit jeho číslo.
A pak záleží na nastavení sítě, jestli při volání volaný uvidí číslo, které je přiděleno portu, ze kterého se volá, nebo číslo, které je zadáno v telefonu (obecně toto nastavení má přednost).
Takže pro někoho není problém volat aby to vypadalo, že volá někdo jiný...
- serviceman
- weed_smoker
Ono stračí, když nikde neuveřejňuju svou mailovku v původním formátu, když o nutnosti registrovat se někam jó přemejšlím, když spamy ignoruju a tak. A taky nepoužívám mailovku od Seznamu.
Pár jednoduchejch pravidel a jak se to krásně mailuje!
— Winston Churchill
- monterjirka
A to je e-mailová adresa, která je "alespoň trochu" chráněná, nikde ji nerozdávám,...
A přesto někdo zřejmě vytvořil stav jako kdybych z ní něco posílal...