E-mail-broblém

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sandal

E-mail-broblém

#1 Příspěvek od Sandal »

Zdravím.
Začali mi chodit e-maily(spamy) od cizích lidí ale odesílatel je moje vlastní e-mailová adresa.Coto?Mám raději nechat schránku smazat?Mám tam ale registraci na bastlírnu. :cry:
petus
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od petus »

otevři zdrojový kód mailu... uvidíš z jakého serveru to odchází
nejspíš to bude jednoduchý script, který za odesílatele dá tvoji mailovou adresu... nic těžkého
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ :)
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Sandal

#3 Příspěvek od Sandal »

Jo.Mám to.Vyřešeno.Díky moc.
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Maily maj tu obrovskou nevýhodu, že se adresa odesílatele dá velice snadno podvrhnout, na což odesílatel vůberc nemusí bejt "hacker", nebo tak nějak.
Na webu je spousta návodů, jak tohle spáchat, a spousta formulářů, jak poslat cokoliv pod cizí identitou.
Vůbec si toho nevšímej, do mailovky Ti nikdo neleze.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

No já se toho leknul.Popravdě to jsem to viděl poprvý.
doktor365

#6 Příspěvek od doktor365 »

Mně to přišlo včera 5x a minulý měsíc to chodilo obden.
Nemůžete mi polopatě vysvětlit jak to zrušit?
MetalGod

#7 Příspěvek od MetalGod »

Jó, napiš jim, že si nepřeješ přijímat spamy :D
Jestli Ti to chodí do doručený pošty a ne do spamů, prostě to do spamů nastrkej a pokud je mailovej server co k čemu, vytvoří si z toho filtr a tyhle spamy budou chodit do složky se spamama.
Jestliže už tam spamy choděj, tak to neřeš. HLAVNĚ nic neotvírej, hlavně ne přílohy a nenech zobrazovat externí obrázky. Jednak to může bejt infikovaný a jednak řekneš serveru, na kterým ten obsah je, že ta mailovka existuje a je aktivní. Pak se můžeš těšit na pořádnější příval spamů.
— Winston Churchill
MetalGod

#8 Příspěvek od MetalGod »

Jo a hlavně NIKDE na webu NEZVEŘEJŇUJ svou mailovku v původním formátu, tj. foo.bar@server.tld
Ono prej ani nemá moc cenu nahrazovat @ za (at) a . za (dot), čili třeba foo(puntík)bar(šnek)server(puntík)tld je účinnější
— Winston Churchill
monterjirka

#9 Příspěvek od monterjirka »

"Krade" se všechno, někdy to hraničí s porušením zákonů na ochranu osobnosti, na ochranu osobních údajů,...
e-mail je v podstatě maličkost "podepsat" se cizím.
I s telefony se dají dělat kouzla...
Mám "pevnou od kyslíků". CLIP, takže vidím, kdo mě volá.
Když si někdo na mobilu zadá CLIR (skrytí čísla), systém je 🤐 nastaven a když tam není číslo volajícího, vloží to tam moje číslo a vypadá to, jako kdybych si volal sám sobě...
A co je ještě horší - když má někdo ISDN telefon, může si v telefonu nastavit jeho číslo.
A pak záleží na nastavení sítě, jestli při volání volaný uvidí číslo, které je přiděleno portu, ze kterého se volá, nebo číslo, které je zadáno v telefonu (obecně toto nastavení má přednost).

Takže pro někoho není problém volat aby to vypadalo, že volá někdo jiný...
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

Nijak nereagovat, neotvírat, rovnou sestřelit. Ověřují si zda je schránka aktívní.
Jak zrušit mailovou adresu ? Po nějaké době nečinnosti zruší se sama ale za jak dlouho ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
serviceman

#11 Příspěvek od serviceman »

Rušení e-mailové adresy je u různých providerů různé, ale většinou možné. Někdy je to krkolomně skryté. Lze ji i jednoduše opustit, pokud ti nevadí, že se bude (žádoucím) odesilatelům jevit jako funkční (nějakou dobu).
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
weed_smoker

#12 Příspěvek od weed_smoker »

Nejlepší je mít víc mailboxů u více providerů,jednu "pracovně nákupně úřední" na důležitý věci,pak nějakou na registrace do webů (obnova hesel atd) a 2-3 na kraviny,který budeš používat tam,kde to není důvěryhodný.Samozřejmost je mít u každý odlišnej login (jak jméno,tak heslo).
MetalGod

#13 Příspěvek od MetalGod »

Už kolik roků mám jednu jedinou mailovku na všechno a jestli mi 2x do tejdne přijde spam (do spamů, ne do doručený), tak je to zázrak.
Ono stračí, když nikde neuveřejňuju svou mailovku v původním formátu, když o nutnosti registrovat se někam jó přemejšlím, když spamy ignoruju a tak. A taky nepoužívám mailovku od Seznamu.
Pár jednoduchejch pravidel a jak se to krásně mailuje!
— Winston Churchill
monterjirka

#14 Příspěvek od monterjirka »

Tak jsem dnes zapnul PC, podíval se do "služební pošty" a měl jsem tam asi 20 upozornění na nedoručitelnost zprávy. Ale já jsem na ty adresy nic neposílal...
A to je e-mailová adresa, která je "alespoň trochu" chráněná, nikde ji nerozdávám,...
A přesto někdo zřejmě vytvořil stav jako kdybych z ní něco posílal...
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Ked je clovek 🤐 a zada na nejakom pochybnom webe heslo k svojej e-mailovej schranke, tak nech sa nedivi... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“