ruseni ve zvuku tesla color 439

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jeffulka
Kontaktovat uživatele:

ruseni ve zvuku tesla color 439

#1 Příspěvek od jeffulka »

Zdravim, panove,
Chtel bych se zeptat jestli nevite kde by mohla bejt chyba. Mam color 439 a zjevne pri zmene jasu mi do zvuku leze nejakej brum cim vic jasu na scene tim veci brum. dekuju predem za informace.

Jef
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

To může být i přemodulováním vysílače a horší konstrukcí zvuku ve Tvé televizi, popř. špatně nastaveným AVC. Dělá to na všech programech ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
jeffulka
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jeffulka »

ZdenekHQ píše:To může být i přemodulováním vysílače a horší konstrukcí zvuku ve Tvé televizi, popř. špatně nastaveným AVC. Dělá to na všech programech ?

Zdravim, mam to na kabelovku od UPC del to na vsech ..na nekterych vic na nekterych min ....
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Bylo by dobrý to porovnat s klasickou pozemní TV - pokud pozemka nebude vrčet, je to problém UPC, mají velký zdvihy, ale těžko jim to vysvětlíš.

Zkontroluj ty elyty, můžeše zkusit trošku ubrat potenciometrem AVC,popř. pootočit s jadýrkem cívky u demodulace zvuku (max 1/4 otáčky a pozor, ať si neotočíš s cívkou AFC,pokud tam je !!! - t.j. označit původní polohy).

NEvím z hlavy přesný schema a značení součástek.
]
heldybeldy

#6 Příspěvek od heldybeldy »

Tiez by som sa pozrel na keramicke filtre 5.5 a 6.5 Mhz, Tie tam odchadzali dost casto.
jeffulka
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jeffulka »

kondik píše:Ono je takto tazko radit a povedat odkial ide ten brum, len si prosim ta nerozhas cievky v OMF - opatrne, lebo narobis viac skody ako uzitku

Tak to je asi pozde. :( uz sem to rozhasil poradne .. priste se nebudu rejpat v necem vod ceho nemam schema. no nic ... jenom otazka ... nevim jestli sem to pohnojil pri tech pokusech ... ale blbne mi skartka ... nebere to poradne obraz, - to sem mozna pohnojil ale to este vyladim ... skace to a je celej sikmej, ale hlavne nejde tam prez skartku zvuk .. coz je mi zahadou

neboli ... rikejte mi velkej fuser :(
Jef
:stupid:
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od urbanek »

jeffulka píše:
kondik píše:Ono je takto tazko radit a povedat odkial ide ten brum, len si prosim ta nerozhas cievky v OMF - opatrne, lebo narobis viac skody ako uzitku

Tak to je asi pozde. :( uz sem to rozhasil poradne .. priste se nebudu rejpat v necem vod ceho nemam schema. no nic ... jenom otazka ... nevim jestli sem to pohnojil pri tech pokusech ... ale blbne mi skartka ... nebere to poradne obraz, - to sem mozna pohnojil ale to este vyladim ... skace to a je celej sikmej, ale hlavne nejde tam prez skartku zvuk .. coz je mi zahadou

neboli ... rikejte mi velkej fuser :(
Jef
:stupid:

Pokud se obraz nezasynchronizuje tak zvuk nenaskočí (ani ze scartu). Co všechno jsi šteloval? jen modul O nebo všecky trimry na signálové desce?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZdenekHQ »

Býval tam trimr na nastavení úrovně video-vstupu, možná má malou úroveň a proto to nesynchronizuje.
]
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“