Zdroj LPS 30V/3A (GES) schéma, problém...
Moderátor: Moderátoři
Zdroj LPS 30V/3A (GES) schéma, problém...
Nemam od něj už schéma, ale čas od času měním výkonnové tranzistory. Dneska jsem chtěl oživit NiCd baterku 4,8V 550mAh, tak jsem nastavil 7V a proudový omezení na 400mA. Že ji nechám tak čtvrt hodinky. Pak jsem na chvíli odskočil a když jsem se vrátil tak klasika, na ampérmetru 1,6A, baterka žhavá a po odpojení naskočilo na zdroji maximální napětí (44V), takže zase tranzistory v ......... Nevím ani co je tam za typ, nějaký 2N..... A jsou tam dva paralelně přes nějaký nízký rezistor. Nemáte někdo schéma? Já nevím proč furt odcházej.....
Díky
Věřím, že když se obrátíš na prac. GESu, tak uspěješ..
-
G303_GES.jpg- (60.37 KiB) Staženo 611 x
Dobrý den,
schéma zdroje LPS30V/3A je v příloze. Upozorňujeme, že toto schéma je plně duševním vlastnictvím autora a není určeno k dalšímu veřejnému šíření.
Co se týče dvojice koncových tranzistorů 2N3055, výroba osazuje pouze ověřené kusy od STM, viz http://www.ges.cz/cz/2n3055-GES04900561.html
a u námi postavených a oživených kusů s nimi žádné problémy nejsou. Nevylučujeme náhradu výkonějšími 2N3772, KD503 apod.
Címž i jim děkuji
- vandrovecz
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich