EMPD

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Buster13

#16 Příspěvek od Buster13 »

Já nikoho nenapadam slušně jsem se zeptal jestli to někdo dělal a tady ti lidi si ze mě dělal prdel.Já sem se jenom branil jejich nazažkám na mě to děkování bylo proto že jsou tu taky normalní lidi ,který se dokážou bavit normálně o něčem.Neni to snad smysl tohodle forá? Teda sem překvapenej tvojí reakcí na mě. Jestl někdo chápe fyzikální zákony tak ví že tohle je možný udělat.Chtěl jsem se zeptat tady na tomhle foru,protože všechn ostatní jsou většinou anglicky o těhle věcech.Jsem dost udivenej reakcí na mojí otázku copak to nemůžou říct normálně? Já se normálně zeptal, co je na tom špatnýho???????????? :o
Radix

#17 Příspěvek od Radix »

To víš, řečeno slovy klasika, Češi jsou smějící se bestie. :D
Buster13

#18 Příspěvek od Buster13 »

Žasnu co je na tomhle foru za .........
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Nikdo přece netvrdil, že to fyzikálně nejde, ale, jak vidíš, nikdo se tím vážněji nezabýval, i když jsme nějakým těm informacím také neunikli. Na to ses přece ptal.
Napadlo tě, proč nějaký ten úspěch přiznávají vlády jen dvou zemí? Na zahraničních stránkách na to odpovědi jsou. Překládat ti je nebudu, ale jde hlavně o prachy se spoustou nul na konci čísel o výdajích a spousty člověkoroků vývoje a neúspěšných pokusů.
Jsi zkrátka na fóru, které je tématicky zaměřeno poněkud jinam, tak se nediv. A nevidím důvod, proč počet témat rozšiřovat právě o tuto oblast, když se jí věnuje dost jiných stránek.
Fakt neděláš do zvukové, obrazové, měřicí, regulační či přenosové techniky, ať už analogové či digitální? Na to by tu totiž zkušených bylo dost.
Buster13

#20 Příspěvek od Buster13 »

Konečně sem dostal normální odpověd. Jsem myslel když zeptam ,tak vo tom proběhne normální diskuze, jsem si nemyslel, že se tu budem hašteřit jako mylí děti.Mě baví stavět a vymešlet takovýdle věci podobnýho typu co moc lidí nestaví. Jenom jsem chtěl vědět jestli je tu nějakej podobnej blázen.Dobře tohle téma už nebudu dál řešit. :)
Crifodo

#21 Příspěvek od Crifodo »

Bustere, na rejpaly se klidně vyser a nedej se rozhodit. Oni rejpou buď proto, že na nic dalšího nestačí, nebo protože zapomněli že kdysi s elektronikou taky blbli. Jinak se tu taky na fóru často řeší pošetilosti, to by těžko někdo popíral. Já jsem taky s EMPD nic konkrétního nedělal, protože už nemám ten vhodný věk, no ale s vysokokapacitníma vysokonapěťovýma kondama jsem do styku přišel jinde...
Smiř se s tím, že se svým rozpočtem těžko postavíš coilgun kterým bys umravnil na 300 m nepřizpůsobivýho občana při krádeži okapu, spíš dosáhneš tak na max. 10 m rozstřelení bramboru na sračku :wink:
Abys dosáhl maximální účinnosti, chce to něco vědět o průběhu vybíjení kondenzátorů a o přechodových jevech v obvodech LC. K tomu budeš potřebovat rychlou řídicí elektroniku pro optimální spínání kaskády cívek. Žádoucí je spíš dlouhá než vysoká cívka, tím pádem je větší čas na zrychlení a dosažení maximálního pole, taky kondenzátory tak netrpí špičkovým vybíjecím proudem jako když je vybíjíš kA do pár závitů. Když se tohle všechno naučíš zvládat a k tomu optoelektroniku pro spínání cívek projektilem, budeš mít dobrý základy třeba pro budoucí profesi v automatizační technice :wink: určitě víc než trouba co shání do auta "kapacitor". Blbců je tady už takhle dost, lidí s nějakou úrovní znalostí už míň...
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Pro Crifoda: KAPACITOR do auta shání jedině tuniči a to je skupina lidí PMPO, ty sem radši netahej. Jinak capacitor je anglický výraz pro kondenzátor, ale to oni nemají kde zjistit, když ve škole (ani mimo ni) elektroniku nestudovali. O znalostech tuničů o elektronice už jsem tady jednou psal, je škoda nad tím ztrácet čas. Oni to samé tvrí o nás, to jen tak na okraj. Faktem zůstává jistý stupeň duševního postižení, oni jsou blázni do efektních spoilerů, nízkoprofilových gum, neonových blikátek a hlavně co nejblýskavějších laků a co nejhlučnějších výfuků, my jsme praštění už jaksi z principu elektriky...

Pro Bustera : neobjevuj Ameriku, to udělal už Erik Rudovousý kolem roku 1000. Projevem inteligence není vrhnout se na problém hlava nehlava, ale nejdřív posoudit reálnost, tak se nečerti, že se spoludiskutéři ofrňují. Když jsem já asi 3 roky zpátky vysvětloval na fóru lidé.cz jistému skrytému zabijákovi problematiku výroby a použití mikrovlnné pušky, měl jsem 90% odpovědí takto zamítavého typu. On uvažoval, jak použít magnetron z mikrovlnky, no šílenost. Problémy s výkonem, směrováním, napájením - nic ho nezajímalo, on chtěl jen odbouchnout svoji tchýni. Pokud možno tak, aby ho nechytli. Jak dopadl, nemám šajnu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Buster13

#23 Příspěvek od Buster13 »

Pro Crifoda:Já sem tak zamýšlel tak dostřel asi max 10m.Já ještě pořád nevím, jaké kapacitory by na to byli vhodný konkrétně nebo z čeho.Já mám doma tři 0,47F na 6.3V, ale ty se budou nejspíš vybíjet pomalu. Co se týče elektroniky mám už asi představy jak to udělat.

Pro EKKARa:Já se do toho nepouštím po hlavě, já se tím zabývám už delší dobu. Sháním o tom informace, ale s anglických serverů. Myslel jsem si, že se dělá někdo tady a to je všechno. Možná to bude znít blbě, ale to stou mikrovlnou zbraní mě už taky napadlo, ale na poškození vysílače. :)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od forbidden »

Na tyhle kondiky zapomen, schovaji moc malo energie. Koukni na ty zahranicni fora jaky pouzivaji, ja bych zacal na tak 1kJ. Nejdostupnejsi budou elyty z PC zdroju asi 200 uF na 350 V spojit jich par paralelne.
Sendyx

#25 Příspěvek od Sendyx »

Jesli chceš uložit 1kJ, tak těch kondíků 350V 200uF potřebuješ 82ks. Jelikož se běžně spíš vyskytují 220uF/200V, bude jich třeba 3x tolik...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od forbidden »

Vsak jo, s par kondikama mu projektil tak leda vypadne z hlavne. Chtel poradit a pocitat snad umi. S trochou snahy se ten 1kJ dosahnout da, v zahranici se pouzivaji i desitky kJ, sice s trochu jinymi kondy, ale zato dost obtizneji sehnatelnymi. Jinak nedavno jsem zrovna takovou baterii elytu s energii cca 1kJ videl prodavat na eBayi za nejakych 2000,- Kc v prepoctu.
Sendyx

#27 Příspěvek od Sendyx »

Myslím, že 40kJ má baterie kondů v jednom přístroji pro tvorbu proudových rázů. ovšem to by bylo taky za 2000, ale liber.
stephunk

#28 Příspěvek od stephunk »

napríklad zoberme si nippony 10000uF/250V.To by bolo ono!
Na 27kJ by ich trebalo 100.Nabíjať ich tak na 230V jednosmerných
1 kus stojí 4700,- keby sa brali po 100ks vyšli by lacnejšie-takže tak no ..radšej auto :lol:
Artaban001

#29 Příspěvek od Artaban001 »

Doporučil bych náš hodně známý vyhledávač GOOGLE a do pole vyhledávání napsat jedno z těchto věcí:
Coil gun
Gauss gun
rail gun..

Občas není od věcí vzít slovník česko-anglický a požadovaný výraz vepsat anglicky. Dovíš se tak víc, než ptaním se na českých fórech, které jsou tak trochu konzervativnější - Takový Amíci se baví trochu jinak, než my Češi. Vzhledem k tomu, že tam mají vše dostupnější, tak se mohou zaobírat vyloženě kravinama..
Buster13

#30 Příspěvek od Buster13 »

Já znám hafo anglickejch stánek vo tomhle, mě zajímalo jestli to taky tady někdo staví.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“