EMPD
Moderátor: Moderátoři
Napadlo tě, proč nějaký ten úspěch přiznávají vlády jen dvou zemí? Na zahraničních stránkách na to odpovědi jsou. Překládat ti je nebudu, ale jde hlavně o prachy se spoustou nul na konci čísel o výdajích a spousty člověkoroků vývoje a neúspěšných pokusů.
Jsi zkrátka na fóru, které je tématicky zaměřeno poněkud jinam, tak se nediv. A nevidím důvod, proč počet témat rozšiřovat právě o tuto oblast, když se jí věnuje dost jiných stránek.
Fakt neděláš do zvukové, obrazové, měřicí, regulační či přenosové techniky, ať už analogové či digitální? Na to by tu totiž zkušených bylo dost.
Smiř se s tím, že se svým rozpočtem těžko postavíš coilgun kterým bys umravnil na 300 m nepřizpůsobivýho občana při krádeži okapu, spíš dosáhneš tak na max. 10 m rozstřelení bramboru na sračku
Abys dosáhl maximální účinnosti, chce to něco vědět o průběhu vybíjení kondenzátorů a o přechodových jevech v obvodech LC. K tomu budeš potřebovat rychlou řídicí elektroniku pro optimální spínání kaskády cívek. Žádoucí je spíš dlouhá než vysoká cívka, tím pádem je větší čas na zrychlení a dosažení maximálního pole, taky kondenzátory tak netrpí špičkovým vybíjecím proudem jako když je vybíjíš kA do pár závitů. Když se tohle všechno naučíš zvládat a k tomu optoelektroniku pro spínání cívek projektilem, budeš mít dobrý základy třeba pro budoucí profesi v automatizační technice
Pro Bustera : neobjevuj Ameriku, to udělal už Erik Rudovousý kolem roku 1000. Projevem inteligence není vrhnout se na problém hlava nehlava, ale nejdřív posoudit reálnost, tak se nečerti, že se spoludiskutéři ofrňují. Když jsem já asi 3 roky zpátky vysvětloval na fóru lidé.cz jistému skrytému zabijákovi problematiku výroby a použití mikrovlnné pušky, měl jsem 90% odpovědí takto zamítavého typu. On uvažoval, jak použít magnetron z mikrovlnky, no šílenost. Problémy s výkonem, směrováním, napájením - nic ho nezajímalo, on chtěl jen odbouchnout svoji tchýni. Pokud možno tak, aby ho nechytli. Jak dopadl, nemám šajnu.
A kutilmile - nelituju tě
Pro EKKARa:Já se do toho nepouštím po hlavě, já se tím zabývám už delší dobu. Sháním o tom informace, ale s anglických serverů. Myslel jsem si, že se dělá někdo tady a to je všechno. Možná to bude znít blbě, ale to stou mikrovlnou zbraní mě už taky napadlo, ale na poškození vysílače.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- Artaban001
Coil gun
Gauss gun
rail gun..
Občas není od věcí vzít slovník česko-anglický a požadovaný výraz vepsat anglicky. Dovíš se tak víc, než ptaním se na českých fórech, které jsou tak trochu konzervativnější - Takový Amíci se baví trochu jinak, než my Češi. Vzhledem k tomu, že tam mají vše dostupnější, tak se mohou zaobírat vyloženě kravinama..