elektromobil

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
FERYACT

#91 Příspěvek od FERYACT »

To Pete Burns:Pis samé smajlíky na zacátku vety uprostred i na konci.
EKKAR

#92 Příspěvek od EKKAR »

PeteBurns píše:... ;) Ekkare, ako to myslis, lavy alt + 244? Skusam to a nic 8O
Jednoduše podržíš levej Alt a na číslený klávesnici při tom držení vyklepeš 244 - pak Alt pustíš a na screenu naskočí ô čili vokáň...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#93 Příspěvek od PeteBurns »

A ak na notase ciselnu klavesnicu nemam? Skusal som cislice aj v hornom riadku, aj na boku s pouzitim FN, no stale nic, vøkan nikde :D
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Habesan »

A teď se ještě budeš vymlouvat na notebook...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
FERYACT

#95 Příspěvek od FERYACT »

To Pete Burns:Piš jako 20.srpna, dostal bys dvojku.Vidíš že umíš psát lépe jako dříve.Jen tak dál.Moc nám to všem přeju.Ahoj F.
radioelectrum

#96 Příspěvek od radioelectrum »

mě se ô zobrazí s ALT 147.
Chlapi ale to potstatné je umět se tobře vijatřovat tag abi to bilo zrozumytelné a čežštyna a prafopyz je podle mne aš na druhím mýstě.

Důležytějšý je jag se vyjatřujeme, než prafopyz.

Tento text pochopýte i z mím špatním prafopyzem, ale mnoho textů nepochopýte i kdíž jsou napsáni zpráfnou čežštynou bez hrubeg.
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od jiriS »

Text pochopí každej, ale nedá se číst v pravém slova smyslu, musí se luštit, dekódovat, věnovat pozornost ne informaci, kterou nese, ale jednotlivým písmenům a slovům, nahrazovat v mysli chybně použitá správnými a z toho sestavovat větu a teprve následně v ní lovit informaci (či smysl).
Při čtení správně napsaného textu toto vše dělat nemusíš, pozornost věnuješ pouze pochopení informace a souvislostí textem vyjádřeným.

Obdobně, jako když "čteš" schéma el. obvodu- nasekej si do něj nějaké chyby, popř. nahraď zažité značky nezvyklými.

...text pochopi kazdej ale neda se cist v pravem slova smyslu, musi se lustit, dekodovat, venovat pozornost ne informaci kterou nese, ale jednotlivym pismenum a slovum, nahrazovat v mysli chybne použita spravnymi a z toho sestavovat vetu a teprve nasledne v ni lovit informaci (ci smysl).
Pri ctení spravne napsaneho textu toto vse delat nemusis, pozornost venujes pouze pochopeni informace a souvislost textem vyjadrenym.

Obdobně, jako když "čteš" schéma el. obvodu- nasekej si do něj nějaké chyby, popř. nahraď zažité značky nezvyklými.
:?
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#98 Příspěvek od PeteBurns »

:D nepotrebujem sa na nic vyhovarat, nemoznost pisat diakritiku a neexistencia numerickej klavesnice su proste fakty a nijako ich nezmenim ;) otazne je, preco to niekomu tak moc vadi, ked nic lustit netreba, doteraz mi nikto neukazal jedinu vetu, ktora by mala viac zmyslov a bolo ju treba lustit a dekodovat ;) otazne je aj to, ako to chcete riesit, ci zakupenim plnohodnotnejsich notasov pre takych ako som ja, alebo zakazanim pridania takych prispevkov, ci pripadne banom takych prisernych uzivatelov, ktori vedome a schvalne opovrhuju ostatnymi a len sa vyhovaraju :D
jiriS, nastastie nemas pravdu, najdi si na nete ten test mozgu, kde su slova pisane s uplne chaoticky rozhodenymi pismenkami, iba prve a posledne je spravne, niekedy si clovek ani nevsimne, ze tam je chyba, takze je dokazane, ze mozog nema ziadne problemy s vnimanim dokonca chaoticky napisanych slov, nieto takou prkotinou, akou je chybajuca diakritika :)
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od jiriS »

Uznávám, že pokud nemáš možnost psát s diakritikou, těžko ji tam dostaneš. To samozřejmě chápu.
Ale číst texty s chybami (diakritika, chybná interpunkce, hrubky, smajlíky apod.) je opravdu něco jiného, než text psaný normálně.
Každá chyba mě totiž "vyrušuje" ze čtení a nutí mě se často v textu vracet, zda jsem ho nepochopil chybně. To je prostě dáno lety a kvanty přečtených knih a textů.
Text právě bez diakritiky, pokud ho chci přečíst, na rozdíl od běžného "proletění" (nevím, jak to mám popsat) očima přes něj tak nějak přeskakuju a nutím se ho vnímat trochu jinak, abych s pořád nevracel a "nepřekládal" ho.
Trochu mi to připomíná čtení v cizím jazyce, který neovládám dostatečně, spíše několik slovíček a něco málo gramatiky.
Protože mám doma jedince, který písemně komunikuje zásadně bez diakritiky, s divnou interpunkcí a bohatě proloženo emotikony, trochu divoce jsme o tom diskutovali, použtité výrazy jsem zvolil jako významově nejbližší tomu, jak tyto texty vnímám (myslím, že nejen) já.
Uznávám, že jsou trochu expresívní.

Testy na vnímání mozkem samozřejmě znám a vím, že si mozek doplňuje správně. Jen těch chyb prostě nesmí býti moc. Právě proto běžné rychlé čtení s plným pochopením takto funguje u správně psaných textů.
Jirka
FERYACT

#100 Příspěvek od FERYACT »

To Pete Burns:Piš doma, nezabere to moc času.Sám jsi přiznal že tuto možnost máš.A nebude se nad čím pozastavovat a připomínkovat.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#101 Příspěvek od PeteBurns »

:D Feryact, akokolvek neuveritelne to znie, nemam viac doma net, uz nebyvam tam, kde som byval, a platit ho tu nemienim, kedze v praci ho mam cely den ;) Ale teraz mi vazne povedz, naozaj mas problem citat a pochopit vety bez diakritiky? :) Pretoze ak ano, mal by si sebakriticky zvazit, ci problem nie je hlavne v tebe ;)
FERYACT

#102 Příspěvek od FERYACT »

To Pete Burns:Za prvé nejsem sám kdo má k tvým příspěvkům připomínky.Za druhé ti kdo nebudou chtít luštit,přestanou na ně reagovat a bude jen tvoje chyba.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#103 Příspěvek od PeteBurns »

Feryact, v oboch vetach ti chybaju ciarky ;) :D nastastie takych je malo, co s tym maju problemy, okrem toho svet sa kvøli tomu nezruti, takze sa nic hrozne nedeje :)
FERYACT

#104 Příspěvek od FERYACT »

Milý Pete Burns:Opakuji že jsi lajdák.PROTOŽE když jsi škemral o pomoc při problému se zvukem u TV dne 2007-10-14 jsi psal jinak než nyní.Místo tečky za větou jsi dal dvě tečky./což je lepší než smajlíka/Nebyl problém rozumět.Prošel jsem si mnoho tvých příspěvků a je to čím dál horší.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#105 Příspěvek od PeteBurns »

Mily Feryact :) viem si predstavit, ze clovek vo vyssom veku ma vsetko tazsie, ale vazne v tom domove dochodcov nemas lepsiu zabavu, ako prechadzat prispevky inych uzivatelov spred 7-mich rokov a sustredit sa na taketo somarinky? :) Ja by som na tvojom mieste radsej babky ponahanal ako na nete trcal ;) :P
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“