Elektromagnetický ventil
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Elektromagnetický ventil
Nejdříve mu na vysílači odešly páčkové přepínače které jsem po dlouhém hledání na netu našel a objednal. Mimo jiné nebyla to levná záležitost, jeden vyšel na 53€, přepínač byl upraven pro vojenské použití (ten myslím přežije i výbuch atomky).
Pak nastal další problém, když na vysílači sepnul přepínač pro přidávání plynu na traktoru, plyn se přidal ale po uvolnění páčky přepínače neubral ale zůstal viset a motor šel stále na vysoké otáčky. Proto jsem se pustil do postupného hledání závady a došel jsem až k pneumatickému elektromagnetickému ventilu (alespoň si myslím že to je). Cívka je nepřerušená, ventil se více nedá rozebrat abych zjistil zda není zaseknutý.
Zpočátku prý stačilo párkrát zapnout a vypnout páčkový přepínač a plyn se ubral, nyní už to absolutně nepomůže takže závada je na 100% v tom ventilu.
Marně však hledám po netu abych našel takový nebo funcí stejný ventil ale nedaří se mi. Proto prosím zde přítomné a znalé o radu kde bych takovýto ventil sehnal. Předem všem děkuji za případné rady.
http://www.danfoss.com/Czech_Republic/P ... 1a5d2.html
K němu pak potřebuješ ještě příslušnou cívku.
Jinak takových podobných solenďáků se na strojních údržbách válí mraky. Jde jen o spínací funkci, výrobce není rozhodující. Pozor na méně používané napajení cívky 12V.