Vytvoření knihy z pdf dokumentů - jeden 100x menší soubor

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

#16 Příspěvek od termit256 »

S OCR je u skenu pdf knizek pomerne problem, vetsinou to byva v nedostatecnem rozliseni a je to potreba poradne zkontrolovat. U technickych knizek kde je hromada cisel ktere OCR neopravi slovnikovou metodou a jejichz spravnost je naprosto podstatna bych se do toho radeji nepoustel. Acrobat umi zmensit obrazky nastavenim stupne komprese apod. Ale neni to taky zadna vyhra.
milous2

#17 Příspěvek od milous2 »

Tenhle příspěvek by mohl napovědět ? Jen nejsem ten mág,abych to posoudil. Z určitých věcí z článku se dá vycházet. Autor se zaměřuje na e-knihu,která v tomto případě není potřeba,ale postup je naznačen a nic asi nebrání dokončit tu konverzi do podby tisku jako jeden dokument. Přečíst a najit si to, co se hodí,ostatní nevnímat,pochopitelně.
http://www.root.cz/clanky/skenovani-kni ... je-hracka/
Náznak tam lze najít.
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Zatím jsem 2x zkoušel kompilovat , ale jen error . Musím přenést do jiného stroje ....
Artaban001

#19 Příspěvek od Artaban001 »

Zdarec, zkoušel jsem jednou řešit podobný problém pomocí Finereaderu. Importoval jsem naskenovený text z PDF, a pak jsem jej dával rozpoznat jako obrázek a potom uložil do PDF (nepoužil jsem OCR, protože některý vzorce to nedekódovalo a opravovat se mi to nechtělo).
Jinak jsem tu dával linky na knihy, které jsem i skenoval - a zpracování textu bylo pouze jako "obrázek". Klasický A-Radio bez reklamních stránek jsem tak dostal do 50MB a to jsem se moc nesnažil..
hafca

#20 Příspěvek od hafca »

Možná by nebylo od věci zkusit jestli do toho pdf nejsou převedené obrázky. A jestli ano, vytahat je ven a pak je všechny kolektivně nechat vytisknout do pdf na nějaké virtuální tiskárně. Třeba v BullZipu. BOBOBO dej někam ke stažení jeden z těch souborů.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
FERYACT

#21 Příspěvek od FERYACT »

Díky všem kteří mi pomáhali řešit mou hloupost.Už je .pdf v pořádku.
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Nazdar hafco , dal jsem to sem - http://uloz.to/xL5nMZZv/01-03-2012-15-06-00-pdf , přiznám se , že se mi nechce se všemi soubory pracovat , jdu to narvat sousedovi do stroje a uvidím co dokáže technika , pro mne bezpracně .... :D
ohryzek36

#23 Příspěvek od ohryzek36 »

Kdyby těch souborů nebylo přes 260, tak bych se nebál ručního převodu - t.j. každý soubor otevřít a vykopírovat obsah (vybrat vše - Ctrl-A, kopírovat Ctrl-C) a to vložit do nějakého editoru obrázků a uložit jako jpg - a najednou je z 6,4MB souboru jenom cca 100kB obrázek. Už jsem to párkrát dělal a takové množství souborů se dá převést tak za hodinu a půl, ale je to hodně na hlavu :? .
serviceman

#24 Příspěvek od serviceman »

BOBOBO, už se v tom ztrácím, čeho chceš dosáhnout.
- Tisk je jednoduchý a nemusíš pro něj nic dělat.
- Jeden soubor lze jednoduše a rychle vytvořit sloučením.
- Zmenšení velikosti? To snad.

Převést všechny soubory na obrázky je jednoduché. Sloučím je a pak je nechám uložit jako obrázky.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
termit256

#25 Příspěvek od termit256 »

V tehle kvalite je OCR bez sance. Zkousel jsem to zmensit primo acrobatem, vyber Dalsi volby/Optimalizace PDF/obrazy a dej prevzorkovani vsech obrazku nad 150dpi na 150dpi (cisla jsem tipnul od oka, mozna by mohlo byt i min). Bez znatalne znamky kvality se tvuj soubor zmensil na 200kB.
Kdyz to napred sloucis pomoci volby kombinovat... je cela akce na par kliknuti mysi a nemusis nic instalovat krome acrobatu.

Mimochodem co je to za knizku?
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Sloučení a zmenšení v acrobatu . Po zmenšení vytisknutí . Mám slabý PC a některé velké (daty) věci jsou na něj moc . Toť vsjo , nyní mi nic nepište . K vyzkoušení se dostanu nejdříve zítra . Díky . V ničem jsi se neztratil , jen to jde pomalu .
Odpovědět

Zpět na „Poradna“