IDEAL RADIO 5W641
Moderátor: Moderátoři
IDEAL RADIO 5W641
Včera jsem znovu vyhrabošil to radio.Elky zatím sháním, mám jen koncovou, snad se i něco podaří.Včera jsem vyměnil vazební kond., a zformoval elyt. Ale mám tam všade o dost vyšší napětí,konkrétně jsem začal přípravou konce: ECL11 má: Anoda "C" =290V (85V) Anoda"L" =333V (250V) g2 =334V (260V) g1 =-1,78. Hlavně ta g1 je divná, ostatní chápu, že radio je bez elek, takže žáden odběr. Měřil jsem úbytek na R27 135Ohmů, tam je -1,78V namísto -9,5V, za ním je -0,26V místo -1,2V. Je to dobře nebo zle? Změní se, až nastrkám elky? Rád bych si to připravil ještě než lampy seženu. V závorkách jsou napětí jaká by měla být. Děkuji.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Uvádzané napätia poklesnú keď sa ECL pootvorí.
Pripájam schému.
- Přílohy
-
5w641.jpg- (202.72 KiB) Staženo 245 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Předpětí na ní se bere právě z toho děliče mezi GND zdroje a GND šasi. A navíc u CRT (což jsou taky elektronky) bývalo předpětí na G1 bětšinou -0,6V (vytvořeno diodou).
lampaA píše:Ale mám tam všade o dost vyšší napětí,konkrétně jsem začal přípravou konce: ECL11 má: Anoda "C" =290V (85V) Anoda"L" =333V (250V) g2 =334V (260V) g1 =-1,78. Hlavně ta g1 je divná, ostatní chápu, že radio je bez elek, takže žáden odběr. Měřil jsem úbytek na R27 135Ohmů, tam je -1,78V namísto -9,5V, za ním je -0,26V místo -1,2V. Je to dobře nebo zle? Změní se, až nastrkám elky? Rád bych si to připravil ještě než lampy seženu
. . . napětí se změní, až tam zastrkáš všechny lampy.
přes 135Ω a 20Ω vytváří úbytek proud všech lamp !
ty odpory jsou mezi GND a mínusem zdroje, to znamená že úbytek na nich dělá celkový odběr rádia . . .
. . . vycházím z dodaného schématu.
- Přílohy
-
Bp.jpg- (279.39 KiB) Staženo 172 x