Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW - problém z volnoběhem

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pepik9

#151 Příspěvek od pepik9 »

Volnoběh . Heslo do zipu je wolfsburg.
Edit: Dočasně obnoveno pro navrátilce z dovolené. Kdepak asi udělali soudruzi z Vlčího hradu chybu ?
Naposledy upravil(a) pepik9 dne 16 črc 2014, 08:56, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#152 Příspěvek od EKKAR »

Soubor byl smazán.

Což je docela dost na Pikaču, asi by se podívalo víc lidí...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tatramacek

#153 Příspěvek od tatramacek »

Ahojte inzenyri. Mam dalsi poznatek ke klepani motoru. Vcera dopoledne - cca 25st. Motor studeny.. Nastartoval sem a pomalu sem sjizdel prudky kopec na druhej kvalt.. V podstate motor roztacela setrvacnost auta - motor klepal..
Dnes - cesta do prace do prudkeho kopce.. Venku 16st. Motor studeny. Auto sem nastartoval a motor si krasne sevelil.. Lehce zacal klepat az kdyz se zahral na provozni teplotu... Chapete to ??
Pristi rok se chystam na vymenu tech rozvodu,hydrostelu a ulozeni motoru..
Napadlo mne jeste -nemuze byt pricpany katalyzator - odpor odvodu spalin ? Jak stredovy tak i koncovy vyfukovy tlumic mam novy. Zarazi mne ty zmeny v klepani - viz zacatek... Diky za poznatky.
Audaces fortuna iuvat
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od cputakt »

Studený olej-hustší neklepe, teplý olej-řidší klepe.
tatramacek

#155 Příspěvek od tatramacek »

Ahojte. Ma nekdo zkusenost ze sundanim tapecirunku dveri od spolujezdce ? Zlobi mi motorek centralniho zamykani. Problem se zacal vyskytovat loni v zime. Malokdy se stane, ze odemkne zamek.. Musim pak nekolikrat rucne ze dveri ridice auto cele odemknout a zamknout. Motorek dvere odemkne prave v te fazi,kdy ostatni dvere zamykaji... Muze byt samotna vada motorku ? Nebo ridici jednotky ? Pripade oxidace kabelu ? Divne je,ze pokud se povedou dvere odemknout a ja auto zamknu,tak motorek zamek zamkne vzdy. Horsi je to odemykani. Diky ;-)
Audaces fortuna iuvat
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od cputakt »

Čalounění sundáš lehce,dole jsou dva torxy ty vyšroubuj a potom od spodu táhni budou se uvolňovat západky jak to budeš mít uvolněné až k oknu tak tlačít směrem nahoru a vytáhneš to ven od okna, potom odtáhni kousek odpoj lanko zámku a dráty od spínačů.Ale na zámek se stejně nedostaneš musíš sundat i krycí plech a to už je složitější.Někde je návod pro škodovku a je to stejné http://www.skodaoctavia.cz/clanek/mikrospinac-zamku
Ale měl jsem podobný problém na zadních dveřích a stačilo pořádně prostříkat VD nebo nějakým olejem ve spreji s trubičkou a narvat to všude kde se dostaneš a otvírat a zavírat,mi to pomohlo.Taky je možné že máš polámané dráty v průchodce do dveří.
tatramacek

#157 Příspěvek od tatramacek »

Dekuji. Ses borec !! ;)
Radsi teda necham opravu mechanikovi. Muze byt vadna ta elektrika... Da se ta prechodka nejak vytahnout ?
Audaces fortuna iuvat
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od cputakt »

Určitě to půjde je to guma takže bude stačit jen zmáčknout a vytáhnout ale stejně toho moc neuvidíš,na pohled ty dráty budou vypadat dobře alepod izolací může být některý přerušený.Musel by jsi jeden po druhém měřit.
tatramacek

#159 Příspěvek od tatramacek »

Můj mechanik mi napsal následující email:
PP zámek s centrálním zamykáním stojí od 1600,- do 4 000,-Kč dle výrobce. Opravu je lepší udělat co nejdříve, dokud jdou občas otevřít dveře, jak se zakousnou úplně, je práce poněkud vyšší (nutná demontáž sedačky, čalounění, stahovačky s krytem a zámku zevnitř z auta - hrozná a pomalá práce).

Včera se mi dveře odemkli vždy a poslouchali naprosto bez problémů... Myslím si,že v nich bude vadný některý s těch mikrospínačů...
Audaces fortuna iuvat
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od cputakt »

Mikrospínač koupíš za 50 Kč a pokud jsi šikovný tak podle toho návodu si to uděláš sám a je možné že ani mikrospínač není vadný a je tam jen studeňák tak vytáhnout ven zámek propájet a zkontrolovat.Při nejhorším koupit zámek a vyměnit.Druhovýroba stojí od 500 do 700Kč na aukru jich je plno jsou stejné jak fabia/octavia VW.V těch servisech neopravují ale mění a jestli je to tvůj známý tak bych hledal někoho jiného stejně by vytáhl zámek propájel nebo vyměnil mikrospínač a řekl by si o 1500Kč za opravu protože ty to nepoznáš co na tom dělal.
tatramacek

#161 Příspěvek od tatramacek »

Je to známý - mno spíše strýc mého kamaráda a pozáruční servis Seata ( od roku 2007 ) jej pravidelně vozíme k němu.. Dělal mi rozvody,EGR,lambdy,horní uložení tlumičů... Lepšího mechanika snad ani neznám...
Věřím,že se na něj mohu opravdu spolehnout... Staré a použité díly vždy vrací a vše mi k tomu danému problému vysvětlí,případně i nafotí problém samotný. :wink:
Uvidíme... Stejně to asi budu řešit až po novém roce... Nyní jsou pro mne prioritou zimní kola :wink:
Audaces fortuna iuvat
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od cputakt »

Tak pokud bude kupovat celý zámek nový tak ta cena celkem odpovídá ale tady jsi na bastlírně takže já bych si to opravil sám (už jsem to taky dělal na řidičových a je to hračka) a oprava opravdu do 100Kč možná méně.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od cputakt »

Žaboužrout je jiný zámek ale jak jsem psal dá se koupit nový druhovýroba kolem 700 i méně ale není třeba stačí najít vadný mikrospínač a vyměnit jsou tam 4 a jen jeden (ten co je mimo trpí nejvíce) ale u tebe to bude studeňák uvnitř zámku na plošáku,propájet a zámek pojede dalších 10 let.
tatramacek

#164 Příspěvek od tatramacek »

Volal sem pred hodkou do firmy, kde odebiram dily jak na Mazdu, tak i na Seata.. Zamky stojí 750kc vcetne dane a to jeste dostanu 40% slevu. A dvou letou zaruku.
Sem clovek, ktery ma rad pocit jistoty.. Dvere nyni odemykaji suprove...
Jak se asi auto vyspí :-D
Nejsem si jist, zdali bych ten pocit jistoty mel, kdybych si zamek opravil svepomoci :-(
Zase az tak zdatny opravar nejsem. Spise bych se bal, ze zrovna u plosneho spoje bych asi nadelal vice skody,nez uzitku :-(
Audaces fortuna iuvat
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od cputakt »

Nic na tom není a v tom návodu jsou pěkné fotky stačí jen propájet tři piny na každém mikrospínači,cena kterou jsi napsal je standartní ale není to origo ale to vůbec nevadí.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“