Previnutie rotora (kotvy) WAP umývača Parkside
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
vrky píše:Ono to má komutátorový motor?
Mám doma levnějšího Karchera... - http://vysokotlake-cistice.heureka.cz/k ... _300-t-50/
Po rozbalení a otěžkání wapky mi přišla nesmyslná její váha... A bál jsem se "nejhoršího" - komutátorový motor v tomto zařízení ? OMG - mno samozřejmě ! - jako jsem s ní spokojený, ale bohužel je to rychloběžný stroj podléhající značnému opotřebení - nutnost intenzivnějšího chlazení. Žádnej softstart a nevím,jak je u těchto strojů provedeno čerpadlo a těsnění vysokotlaké části... Soused má o mnoho dražšího Karchera a ten má klasický asynchronní motor... Bohužel. Výrobci se dali na výrobu spotřebního materiálu a zboží , než by se zamířili na kvalitu - ach jak naivní !
Již jsem dokonce kdesi čet,že klasická ponorná čerpadla se vyrábí s komutátorovými motory - výhoda - výkon a nízká hmotnost - jinou výhodu v těchto motorech opravdu nevidím - a kor v těchto zařízeních - typu sekačka na trávu... a takto bych mohl pokračovat do nekonečna...
PS: komutátorový motor nepřevíjej... Stůj si za tím vrátit prachy a kup si novou tlakovou myčku
No škoda......
adam164 píše:Potreboval by som previnúť rotor s umývačky WAP výrobcu parkside.
Ďakujem za každú odpoveď
Moj kamarat ma firmu na previjanie rotorov/statorov v Poprade, ak chces, dam ti kontakt, ale on sam mi vravel, ze to je praca ktora sa oplati len na velkych strojoch, kde novy stoji 3-5x viac ako previnutie, alebo sa jedna o nejake nenahraditelne atypy. Ako tu uz viac ludi spominalo, je to zdlhava a piplava robota, odstranenie stareho vinutia, vycistenie od laku, vosku a ineho bordelu, povkladanie novych vinuti, ich zapajanie a potom vyvazovanie. Ak to nie je aspon 2-3kW motor, tak cena za previjanie bude urcite vacsia ako cena za novy motor.