Previnutie rotora (kotvy) WAP umývača Parkside

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hakamusai

#16 Příspěvek od hakamusai »

V mém případě se jedná o RE 101K (teplota vody do max 50°C).Používáme ji řadu let v práci.
Pilu mám STIHL 036 spoustu let.Funguje bez jedinýho problému.Kdybych kupoval novou,tak zase STIHL.
tatramacek

#17 Příspěvek od tatramacek »

vrky píše:Ono to má komutátorový motor?

Mám doma levnějšího Karchera... - http://vysokotlake-cistice.heureka.cz/k ... _300-t-50/
Po rozbalení a otěžkání wapky mi přišla nesmyslná její váha... A bál jsem se "nejhoršího" - komutátorový motor v tomto zařízení ? OMG - mno samozřejmě ! - jako jsem s ní spokojený, ale bohužel je to rychloběžný stroj podléhající značnému opotřebení - nutnost intenzivnějšího chlazení. Žádnej softstart a nevím,jak je u těchto strojů provedeno čerpadlo a těsnění vysokotlaké části... Soused má o mnoho dražšího Karchera a ten má klasický asynchronní motor... Bohužel. Výrobci se dali na výrobu spotřebního materiálu a zboží , než by se zamířili na kvalitu - ach jak naivní !
Již jsem dokonce kdesi čet,že klasická ponorná čerpadla se vyrábí s komutátorovými motory - výhoda - výkon a nízká hmotnost - jinou výhodu v těchto motorech opravdu nevidím - a kor v těchto zařízeních - typu sekačka na trávu... a takto bych mohl pokračovat do nekonečna...
PS: komutátorový motor nepřevíjej... Stůj si za tím vrátit prachy a kup si novou tlakovou myčku
Audaces fortuna iuvat
adam164

#18 Příspěvek od adam164 »

Tak som pozeral typ motor čo ve v tej wapke značky parkside použitý. Má označenie HC8830 230 V 50 HZ. Po zadani do pána gogla mi vyšlo že je to bežný motor vyrabaný asi v čine. Cena tiež nie je vysoká.(šiel by som do toho) Lenže v CZ a v SR nie je žiadný predajca ktorý by to ponukal. A zese objednávať to ako jeden kus v čine nemá zmysel.......
No škoda......
ohryzek36

#19 Příspěvek od ohryzek36 »

Motor s tímto označením je docela běžný v nějakých mixérech a tak podobně (možná ho někde mám), akorát je problém v tom, že "HC8830" je jen základní typ (přesněji - HC88 je celá řada motorů a 30 je výška plechů v milimetrech), který pod tímto označením vyrábí v desetitisícových sériích X čínských fabrik a nikde není napsané, že budou nějak rozumně záměnné. Největší problém je s ukončením hřídele rotoru - může tam být tisícíhran, závit nebo přímo nějaké zuby - třeba tady je HC8835, co bývá v čínských masomlýncích, to samé tento (pro změnu z robotů) - prostě i kdyby tam ten motor seděl, tak hřídel rotoru (o který hlavně jde) asi sedět nebude :? .
adam164

#20 Příspěvek od adam164 »

Ďakujem za odpoveď. Problém v ukončeni osky nie je problém. Som z časti sústružnik a frezar, takže niečo by som vymyslel a prisposobil.Konkretne ja mám ukončenie sposobom nalisovaného ozubeného kola s priamym ozubenim. Kde by sa dal objednať tento motor, pripadne koľko by stál u Vás? Ale keby sa dala kúpiť len samotná kotva (rotor) to by bolo riešenie....... Ďakujem......
ohryzek36

#21 Příspěvek od ohryzek36 »

Teď jsem se díval, a zjistil jsem, že ty motory nemám - jenom krabici HC8820 (ty jsou na tento účel slabé) a jeden HC8835 ve sběru (vadný rotor). Jinak by se musel objednávat od dodavatele a tam je problém s cenou, dostupností a hlavně dopravou na slovensko. Navíc (jak už jsem psal) ty motory sice vypadají stejně a mají stejné označení, ale můžou si lišit (o pár mm a pár desítek W ve výkonu) a tedy záměnné být nemusí - může to klidně dopadnout tak, že nový motor se po pár minutách provozu ve wapce se přehřeje a umře taky.
kassquit

#22 Příspěvek od kassquit »

adam164 píše:Potreboval by som previnúť rotor s umývačky WAP výrobcu parkside.
Ďakujem za každú odpoveď

Moj kamarat ma firmu na previjanie rotorov/statorov v Poprade, ak chces, dam ti kontakt, ale on sam mi vravel, ze to je praca ktora sa oplati len na velkych strojoch, kde novy stoji 3-5x viac ako previnutie, alebo sa jedna o nejake nenahraditelne atypy. Ako tu uz viac ludi spominalo, je to zdlhava a piplava robota, odstranenie stareho vinutia, vycistenie od laku, vosku a ineho bordelu, povkladanie novych vinuti, ich zapajanie a potom vyvazovanie. Ak to nie je aspon 2-3kW motor, tak cena za previjanie bude urcite vacsia ako cena za novy motor.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“