ve škole nám učitel zadal samostatnou práci na výpočet magnetického toku graficko-početní metodou. Příklad jsem bez problému vyřešil ( přesně v excelu). Problém je že máme k dispozici magnetizační charakteristiky papírové podoby a odečítání z nich je pro toleranci +-20microWb dosti nepřesné. Proto se Vás chci zeptat zda-li nemáte někdo tyto charakteristiky v digitální podobě ( materiál: dynamové plechy měrné ztráty 2,2 W/kg). Předem děkuji za odpověď.
magnetizační charakteristika v digitální podobě
Moderátor: Moderátoři
magnetizační charakteristika v digitální podobě
ve škole nám učitel zadal samostatnou práci na výpočet magnetického toku graficko-početní metodou. Příklad jsem bez problému vyřešil ( přesně v excelu). Problém je že máme k dispozici magnetizační charakteristiky papírové podoby a odečítání z nich je pro toleranci +-20microWb dosti nepřesné. Proto se Vás chci zeptat zda-li nemáte někdo tyto charakteristiky v digitální podobě ( materiál: dynamové plechy měrné ztráty 2,2 W/kg). Předem děkuji za odpověď.
- Přílohy
-
df.jpg- magnetizační charakteristiky které máme k dispozici.
- (24.3 KiB) Staženo 124 x
- serviceman
- serviceman
Proto souhlasím - přesnost ±1% je v praxi pokládána za lepší, než skvělou, a opakovatelnost takového měření není vždy možné zajistit ani v laboratorních podmínkách.
Po několikáté doporučuji (nejen) studentům program Graph. Je zdarma, má češtinu a velmi snadné ovládání. Když si z papírového grafu vyberu několik dobře čitelných bodů, zvolím interpolaci, nakreslí mi graf, a potom stačí ukázat kurzorem na jakýkoliv bod a jeho souřadnice jsou jak na dlani. A třeba na 15 desetinných míst! Ke každému nástroji se ovšem musí používat i vlastní hlava, a té by měly dvě-tři desetinná místa stačit.
- Přílohy
-
mago.png- (42.18 KiB) Staženo 120 x
http://magweb.us/wp-content/uploads/2013/07/Index1.xls
kde jsou odkazy na magnetizační křivky různých materiálů různých výrobců.
Ty bys potřeboval něco takového.