Dopravní značka
Moderátor: Moderátoři
Dopravní značka
Co znamená?
- Přílohy
-
parking.jpg- (38.19 KiB) Staženo 89 x
Parkoviště P+R (č. IP 13d)
Dopravní značka „Parkoviště P+R“ (č. IP 13d) označuje parkoviště, ze kterého lze pokračovat v jízdě prostředkem hromadné dopravy osob. Zkratka P+R vychází z anglického „Park and Ride“, tedy zaparkuj a jeď (dál hromadnou dopravou)
Já si takové parkoviště představuji, že je placené, trochu hlídané a že na parkovací lístek mohu jet dál metrem. To co je na fotce mi připadá jako obyčejné parkoviště a tu značku tam dali, aby byli IN.
- Přílohy
-
dopravní značka UFO.jpg- (55.56 KiB) Staženo 58 x
Není mi ale jasné, k čemu je dobrá, když se častěji používá značka výstražná A7b, která má stejný význam, jen neupozorňuje, ale varuje, což je teoreticky lepší.
Prakticky je to prašť jako uhoď - takové drncáky se obvykle umísťují v obcích (bohužel i na tranzitních komunikacích). Místo snahy o to, aby přes obec cestou jezdilo vozidel co nejméně, necháme je tu zpomalit a štosovat se do kolon.
Ono je toho víc: takové zpomalovací semafory a jejich provoz ve vesnici krátké 150 m musí přece něco stát. Za jak dlouho vyrostou náklady na cenu, kterou by stál obchvat? Nebo co by se stalo, kdyby po rakouském nebo německém vzoru skrz takovou vesnici byla povolená průjezdní rychlost 70?
Odpověď nečekám, jen konstatuji, že na rozdíl od okolních zemí, kde něco dělají pro urychlení a zvýšení propustnosti silnic, se u nás pohybujeme opačným směrem: brzdíme a zpomalujeme, přibývá nesmyslných omezení, fotopastí, prahů a retardérů, což v důsledku přispívá k agresivitě řidičů, která je nepřímo úměrná jejich sociální inteligenci. Tak něco vyvedou a na základě toho přibývají další omezení...
Pardon, to byla jen taková úvaha trochu OT.
http://goo.gl/maps/owZB9
Já si to vysvětluji jako "Pozor, bydlí tu papaláš a nechce být rušený" a mám cukání u takové značky vyšlápnout spojku, dát plný plyn a ještě se omylem opřít o tlačítko houkačky.
GeorgeB píše:Nedávno jsem viděl taky jednu značku a nevím co znamená. Bylo to bílý kolo v modrým kole...
Tahle?
Doufám, že chodíš jen pěšky a po chodníku.
- Přílohy
-
C08Akolo.JPG- (4.28 KiB) Staženo 52 x